Werken in een virtueel team (deel 1)

Door de coronacrisis is het thema ‘werken in een virtueel team’ zeer actueel geworden. Omdat we noodgedwongen vanuit huis werken, komt de vraag op hoe je dat het beste en slimste organiseert. In een drieluik delen wij inzichten en tips over hoe je effectieve virtuele teams creëert en krachtige resultaten bereikt vanuit de volgende drie perspectieven.

  1. Werken in een virtueel team – Hoe werk ik thuis effectief en efficiënt?
  2. Samenwerken in virtuele teams – Hoe werken we op afstand goed samen?
  3. Leidinggeven aan een virtueel team – Hoe stuur ik mijn team op afstand aan?

In dit artikel geven we praktische inzichten en tips behorende bij de eerste vraag. Daarbij hebben we een voorbehoud. Eenieder is uniek. Een introvert of extravert persoon heeft in de basis andere behoeften. Datzelfde geldt ook als je van nature keuzen maakt op basis van ratio of op basis van emotie. Onder meer deze verschillen maken dat eenieder anders met de coronacrisis omgaat, zijn eigen werk- en communicatiestijl heeft en andere behoeften heeft bij het werken binnen een virtueel team. Concreet betekent dit dat inzichten en tips die voor de een zeer logisch en welkom zijn, voor de ander niet werken. Wij geloven dan ook niet in een ‘one size fits all’-benadering. Daarom, lees de inzichten en tips en haal eruit wat voor jou en je team werkt. En dwing een ander niet om precies dezelfde keuzen te maken maar ga erover met elkaar in gesprek. En heb je aanvullende inzichten en tips, wil je deze dan naar mij mailen (marco@courius.com) zodat we ze kunnen toevoegen? Zo blijven we samen leren en groeien.

Hoe werk ik thuis effectief en efficiënt?

Werken vanuit huis kan, in tegenstelling tot een fysieke werkplek met collega’s om je heen, eenzaam en geïsoleerd voelen. Vanuit thuis werken vraagt extra om discipline en zelf startend vermogen. Uiteraard zijn de afspraken in je agenda een aanzet om op die tijdstippen aan het werk te zijn, maar daaromheen organiseer jij je tijd nog duidelijker zelf. Je wordt niet direct bekeken, aangespoord of uitgedaagd door collega’s. Het risico (of is het een kans?) van je werk uitstellen of even wat anders doen ligt op de loer. Hoe zorg je dat je binnen deze realiteit effectief en efficiënt bent en blijft? Bijgaand onze praktische inzichten en tips in de vorm van een checklist.

1. Zorg voor dagritme

Thuiswerken begint met afspraken met jezelf te maken hoe laat je opstaat, wellicht gevolgd door een meditatie, wat lezen en schrijven in een dagboek. Creëer eveneens regelmaat voor koffiemomenten, lunch en een eindtijd.

2. Mindset

Blijf niet in je pyjama. Verzorg jezelf en kleed je in zakelijke kleding of kleding waarin jij je prettig voelt. En als je normaal ook een lekker geurtje opdoet, waarom dan ook niet als je thuiswerkt?

3. Ontspanning

De gehele dag naar je scherm kijken en ook de vergaderingen via je scherm doen vraagt extra energie. Sta jezelf toe om tussendoor bijvoorbeeld naar buiten te gaan, boodschappen te doen of wat te sporten. Bespreek wel vooraf met je collega’s op welke tijdstippen je gegarandeerd online bereikbaar bent.

4. Werkplek

Als het mogelijk is, creëer een vaste werkruimte met een zakelijk gevoel waar je je kan concentreren. En de gehele dag zitten op een niet ideale thuisstoel gaat ook tot problemen leiden. Daarom, is het soms ook mogelijk af en toe staand te werken aan een hoge tafel?

5. Werk opdelen

Normaal zou je dat ook al doen, maar zeker bij het thuiswerken moet je prioriteren en je taken opbreken in kleine en overzichtelijke doelen. En als je ze bereikt hebt, vier dat dan (kan ook online met je collega’s). Maak daarom dagelijks een lijst van de zaken die echt moeten gebeuren. En accepteer dat het tempo van handelen lager kan zijn dan werken op kantoor.resultaten programma leiderschapsontwikkeling COURIUS

6. Afspraken nakomen

Zorg ervoor dat je afspraken nakomt en geef zicht op je werk en prestaties. Zeg wat je doet en doe wat je zegt. En lukt dat niet, laat het dan direct weten en niet pas bij het verlopen van de deadline of op de opleverdatum.

7. Online meetings

Multitasking bestaat niet, dat is een mythe. Dus als je aan een vergadering deelneemt, houd dan je aandacht erbij. Ga tussendoor geen andere acties uitvoeren. Tegelijkertijd, de hele tijd naar het scherm kijken en laten zien dat je actief deelneemt is vermoeiend. Zet daarom, als je niet aan het woord bent, je camera uit en zet jezelf op ‘mute’ (scheelt ook weer achtergrondgeluid). Bespreek dit wel vooraf met de teamleden en maak er afspraken over. Tot slot, is het echt nodig dat jij aanwezig bent in elke meeting? Je kunt natuurlijk ook nee zeggen (want nu is alles een meeting geworden).

8. Mails

Alles gebeurt virtueel, en dat leidt over het algemeen tot veel meer mails. Voorkom daarom lang email verkeer. Als je meer dan drie mails nodig hebt om tot overeenstemming over een onderwerp te komen, maak dan een telefonische of online afspraak en bespreek het met elkaar. En als er een mail is gestuurd die niet duidelijk voor je is, stel dan een vraag via chat of maak een korte call. Houd mails ook zo kort en bondig mogelijk (vermijd lange teksten) en voeg persoonlijkheid, enthousiasme en warmte toe aan je berichten.

9. Pauzes

Van de ene meeting naar de andere is vermoeiender dan op de werkplek. Normaal beweeg je tussendoor, loop je naar een andere ruimte, even samen met je collega koffie halen en een praatje maken, etc. Het gevaar is dat je nu de online meetings strak achter elkaar plant. Dat werkt op een gegeven moment niet meer. Zorg dus voor pauze tussendoor. En qua lengte, een meeting van een uur is voor de meeste mensen echt het maximale, probeer het liever tot 45 minuten te beperken.

10. Sociaal contact

Plan niet alleen maar zakelijke afspraken in, maar zorg dat er ook sociale momenten zijn. Om met elkaar te spreken over dagelijkse beslommeringen, hoe het met je gaat, etc. Vraag daarbij ook om hulp als het niet gaat zoals je wilt. Besef daarbij, iets met de ander delen lucht op, samen ben je sterker.

11. Kinderen thuis

Mochten jullie beiden thuiswerken en kinderen hebben die aandacht nodig hebben, maak dan afspraken over wie wanneer ‘dienst’ heeft. Bijvoorbeeld 2 uur op, 2 uur af. En zorg dat er afspraken zijn over storen tijdens het werk. Bijvoorbeeld deur dicht betekent niet storen.

12. Tijd om te wennen

De meesten van ons werkten normaal gezien niet vanuit huis. Het kost dus even tijd om eraan te wennen. Geef jezelf die tijd ook. Wees mild voor jezelf.

Nieuwe tijden: werken in een hybride team

Op je positie als leidinggevende kom je soms situaties tegen die zich lijken te herhalen en/of die je niet zomaar kunt oplossen. Of vragen die steeds weer terugkeren, dilemma’s waar je niet uitkomt.

Ben je leidinggevende, van een bedrijf, een team, of nog anders? Besef je hoe belangrijk jouw rol is voor het werkplezier en de effectiviteit van mensen? Zeker nu we veelal vanuit huis werken en hopelijk binnenkort een hybride vorm van samenwerken kunnen gaan opstarten. Wil je de teamenergie graag positief beïnvloeden en zelf ook meer werkplezier ervaren? Dan is de training Effectief leidinggeven aan een hybride team wellicht iets voor jou.

Meer over virtuele teams & hybride werken

 

2 antwoorden

Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn.Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*