Marco Buschman
Marco Buschman

Marco Buschman

Managing partner

Mijn specialisme

  • Verbindend Vermogen
  • Executive coaching
  • Leiderschapsontwikkeling
  • The Leadership Circle Certified Practitioner
  • Best-Performance Teams & Organisaties
  • Management- en coachtrainingen
  • ICF Master Certified Coach
  • Certified Team Performance Coach
  • Insights Discovery Certified Practitioner
Connect met

Marco

LinkedIn

Voeg mij toe aan je netwerk

Twitter

Volg mijn updates

Facebook

Word vrienden op Facebook

Boeken van mijn hand

Verbindend Vermogen (2016)

Bestseller, #1 Managementboek, 5de druk 2020

Connection Quotient (2023)

Herziene tweede editie

Enkele Podcasts & publicaties

Leer Marco kennen ...

Ik ben een energieke en uitdagende leiderschapsexpert, team- en executive coach, internationaal facilitator, spreker en auteur van de bestseller Verbindend Vermogen. Ik richt me op de (door)ontwikkeling van het Verbindend Vermogen (The Connection Quotient) van leidinggevenden, executives en managementteams in binnen- en buitenland. In mijn optreden pak ik vragen praktisch en oplossingsgericht aan. Klanten omschrijven mijn stijl als optimistisch, daadkrachtig, invoelend, gepassioneerd, resultaatgericht en inspirerend.

Specialisme

Mijn passie is Verbindend Vermogen en het (door)ontwikkelen van leiderschap waarbij focus op resultaat en daadkracht samengaan met een sfeer van vertrouwen, respect en het waarderen van onderlinge verschillen. Met andere woorden: werken aan productiviteit en positiviteit. Binnen mijn werk maak ik gebruik van bewezen wetenschappelijke inzichten en beproefde principes. Ik ben internationaal gecertificeerd als Master Certified Coach en Certified Team Performance Coach.

Ik ben verbonden aan Maastricht University als docent voor de cursus Leadership & Change binnen hun online MBA programma en als Executive Coach voor MBA studenten. Daarnaast verzorg ik met regelmaat interactieve lezingen, onder meer als spreker voor de Speakers Academy. Ook schrijf ik regelmatig blogs voor onder meer managementsite.nl.

Mijn achtergrond

Naast afgeronde studies aan de Koninklijke Militaire Academie en de Katholieke Universiteit Nijmegen heb ik 8,5 jaar carrière gemaakt als beroepsofficier bij de Koninklijke Luchtmacht. In 1999 heb ik de overstap gemaakt naar de zakelijke dienstverlening; eerst als consultant, daarna als manager en vanaf eind 2005 als trainer/coach op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Om volledig invulling te geven aan mijn passie voor leiderschap- en teamontwikkeling heb ik in 2007 de stap gemaakt naar zelfstandigheid en COURIUS opgericht.

Ik heb een goed gevoel voor de dagelijkse realiteit en ervaring in diverse omgevingen. Van voorspelbaar tot turbulent, van ‘recht toe recht aan’ tot politiek gevoelig, van stabiliteit tot crisissituatie en van overheid tot commercieel. Ik ben een persoon die een sfeer creëert waarin mensen bereid zijn samen te werken en tegelijkertijd kunnen groeien.

Mijn werkwijze

Ik heb een goed ontwikkeld luisterend oor en een scherp maar mild analytische blik. Ik kom tot heldere verwoording en neem zonder omwegen, waar nodig of gewenst, duidelijke standpunten in. Dat maakt mij tot een gesprekspartner die met goede resultaten wordt ingeschakeld voor organisatieadvies, teamontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, training, (team)coaching, interim management en veranderkunde. Maar bovenal ben ik een echt ‘mensen-mens’; een verstaander met daadwerkelijke interesse in mijn gesprekspartners en passie voor menselijke ontwikkeling en intermenselijke relaties.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Mijn blog-artikelen