Referenties over COURIUS

Ben jij nieuwsgierig naar de ervaringen van onze opdrachtgevers? We laten je hier enkele referenties van klanten zien waar wij werkzaamheden voor hebben uitgevoerd of waar wij momenteel werkzaam zijn. Je vindt hier referenties voor:

  • Business coaching
  • Teamontwikkeling
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Organisatieontwikkeling
  • Masterclasses & webinars

Wil jij net als onze andere klanten ook resultaat boeken? Schroom niet en neem contact met ons op.

Business Coaching

Een greep uit de ervaringen met onze Business Coaching én de geboekte resultaten

“De coach van COURIUS nam echt de tijd om je te leren kennen en stelde de juiste vragen om erachter te komen wat er speelt. Hij heeft mij in relatief korte tijd doen inzien waar ik aan moest werken zonder suggesties te doen. Zijn achtergrond en ervaring in management hielpen enorm bij bepaalde probleemstellingen omtrent uitdagingen op het werk. Dankzij zijn geduldige houding en scherpe inzichten had ik al snel handvatten om weer mijn oude zelf te worden, met succes!”

Tim Felten, IT Chapterlead / allround IT manager data processing at ING

“Mijn coach heeft me geleerd om mijn eigen weg te gaan en die te waarderen en daar vooral minder over te oordelen. Hij heeft dit gedaan op een zeer betrokken manier, en mij zelf laten onderzoeken hoe mijn leven, werk en privé in elkaar zit, wat ik zelf wil en hoe ik me daar sterker in kan profileren.”

Henk Bodt, Programma Manager Management Services, KPN

“Een coach en mentor van COURIUS stond mij bij tijdens mijn CPCC-programma (CTI’s certificeringsprogramma; Certified Professional Co-Active Coach). Hij begeleidde me naar huis. Het zijn bij en werken met hem was een veilige ruimte instappen van authenticiteit en waarheid. Er is geen plek om te verstoppen, maar er is genoeg ruimte om te verkennen en te spelen. En hij gaat graag met je mee. Hij heeft een manier om snel tot de essentie te komen en spreekt je direct aan op je ‘bs’. Hij heeft een krachtige aanwezigheid en voelt feilloos aan of hij met je mee- of tegen moet bewegen, afhankelijk van wat er op dat moment nodig is. Ik ben echt dankbaar dat ik de eer had hem naast me te laten lopen op een heel belangrijk deel van mijn reis en transformatie.”

Noor van Gestel, CPCC , Individual Transformation Coach at Moving Matter

“Ik heb een enorm waardevol traject gevolgd bij COURIUS op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling. De business coach geeft je inzichten in je eigen gedrag en laat je continu reflecteren op de keuzes die je maakt. Heel inspirerend, gedegen voorbereid en helder gestructureerd. En tegelijkertijd enorm persoonlijk en je eigenwaarde respecterend. De doorlopende leercurve is van grote betekenis voor mij”.

Maarten Donkers, Hoofd Kennis en sturing bij Rabo Real Estate Finance

“During my MBA journey I had the privilege to work with a coach of COURIUS. To give an impression of our co-operation I have to go back to the first contactmoment. Being a production type of guy I diagnosed my leadership challenge and translated it into clear directives. In the first meeting I planned to be crystal clear about how we would fix the job. The first session did not exactly run according that plan. It was much better! Now, two years later, I can summarize the proces he started. Together we transformed my leadershipstyle to the next level. In the process I always had the impression that everything that we did was completely customized to my needs. I never had the feeling that “plug and play” approaches were used. After every session I needed a few days to understand what really happened and it always inspired to direct experimenting in my managementteam. In the end he delivered, more than expected: he transformed me into my own personal coach.”

Operations Manager bij ROCKWOOL Group

Teamontwikkeling

Een selectie van ervaringen met onze dienst Teamontwikkeling

Referentie - Cloetta

“Het teamcoaching traject heeft het Innovatieteam van Cloetta-Sneek enorm op weg geholpen zich verder te ontwikkelen tot een high-performing team. Door gericht te werken aan een meer open teamcultuur waarin bijvoorbeeld feedback geven normaal is en …”

André van der Schaaf, Manager Innovation Category Centre, Cloetta

arthur

“WeConnect en COURIUS kennen elkaar nu sinds 2018 en wij hebben als relatiegeschenk van Marco en Jaco een workshop over teamontwikkeling gehad. Het was zeer interessant om te zien en ervaren wat de teamcoach van COURIUS met je kan doen in zo een korte tijd. Er werd met name gefocust op het stukje samenwerking in een team verbeteren door waardering in elkaar te zoeken en dit centraal te stellen.”

Arthur Samson, SEA / SEO – Strateeg en Specialist bij WeConnect

Referentie - Reym

Wij hebben COURIUS gevraagd voor een interventie bij een team dat niet goed samenwerkte. Deze interventies waren open, eerlijk, met respect voor de mens, maar confronterend en doorpakkend waar nodig. Inmiddels redeneert het team weer vanuit een halfvol in plaats van een halfleeg glas.

Bart Flinterman

“Super goede ervaring opgedaan met COURIUS! Ze hebben onze teams gesmeed tot een hechter geheel, waarin de teamleden beter, sneller en leuker met elkaar communiceren. Het zelfsturend vermogen van Loyalty Management Netherlands is daarbij enorm toegenomen waardoor we structureel beter functioneren.”

Bart Flinterman, Directeur Operations at Loyalty Management Netherlands B.V. (Air Miles)

Leiderschapsontwikkeling

Een selectie van ervaringen met onze dienst Leiderschapsontwikkeling

Logo - Capgemini

“We hadden nog geen leiderschapsontwikkelingsprogramma voor Grade B, maar het is onze grootste Grade-populatie, dus investeren in hun ontwikkeling is een belangrijke prioriteit voor ons. Samen met COURIUS creëerden we Be the Future, een levendig en ervaringsgericht talentversnellingsprogramma voor onze High Potentials/High Performers. Het is erop gericht het zelfbewustzijn van deelnemers te vergroten, zodat ze hun professionele impact kunnen ontplooien en versterken. Deze investering stelt werknemers in staat om hun netwerk op te bouwen en hun loopbaan vorm te geven om hun ambities binnen Capgemini te vervullen.

De resultaten van het programma laten duidelijk zien dat degenen die het afronden, eerder geneigd zijn om te blijven en hun loopbaan bij Capgemini voort te zetten. Maar we hebben niet alleen een duidelijke toename gevonden in de retentie, we zien ook dat meer dan 80 procent van de deelnemers aan het programma na 18 maanden promotie maakt binnen Capgemini. Een geweldig succes!”

Pam Mandair, UK Talent Manager bij Capgemini

Referentie - Schouten en Nelissen

“De facilitator van COURIUS wist naar de deelnemers toe een sfeer van vertrouwen te creëren, waarbij hij makkelijk de diepte in ging. En hij doet dit, en màg dit ook doen, vanuit de altijd aanwezige respectvolle houding waarmee hij met mensen omgaat.”

Ron Mollinga, Senior Trainer & Senior Adviseur, Schouten & Nelissen

Referentie - GDF Suez

“Een leiderschapsexpert van COURIUS heeft vele jaren het Management Development traject begeleid voor GDF Suez Nederland. Kenmerkend was zijn bezieling en bevlogenheid in het daadwerkelijk tot stand brengen van verandering bij mensen, zodat zij klaar zijn voor een volgende stap, zowel door hun persoonlijke groei als door inzichten in de context van een multinational. Hij heeft dit gedaan met daadkracht en een hoge mate van resultaatgerichtheid: hij wilde daadwerkelijke veranderingen zien en ervaren. Hij weet als geen ander dit te bereiken en hiermee grenzen te verleggen en soms het bijna onmogelijke mogelijk te maken.”

Ton van den Berg, Manager HRD, GDF Suez

Logo - Capgemini

“I have worked with a business coach of COURIUS during my stint Capgemini Group L&D for one of the flagship Leadership Development interventions. He was amongst the pool of 2 Lead Faculties who were instrumental in making the program a runaway success in its first year of launch. In my experience of working with him I have found him an extremely versatile faculty who very effectively played the roles of a Faculty, Consultant and a wonderful Coach to help build future VPs of the group. He is a wonderful individual with very high level of emotional quotient and maturity to handle even the most difficult senior level audience with ease. I wish him all the success in future and hope to stay connected.”

Soummo Majumdar, Capgemini Group L&D

Referentie-Belastingdienst

“De adviseur heeft mij terzijde gestaan in de uitbouw van mijn functie. Hij vraagt scherp en grondig door en laat zeer consequent, integer en subtiel de actie en de verantwoordelijkheid bij mij als geadviseerde.”

Martin Knibbe, Ontwerp en ontwikkeling Personeel en Organisatie, Belastingdienst

Gemeente-Aalsmeer

“Het is de trainer van COURIUS samen met de collega’s van Schouten & Nelissen gelukt om een mooie balans tussen professionalisering en groei van het team leidinggevenden en persoonlijke ontwikkeling vorm te geven. Daarbij werd enthousiasme, betrokkenheid, scherpte en verrassing ingebracht. Het resultaat: hongerige en gemotiveerde leidinggevenden die het hele traject volop betrokken waren.”

Dick van Huizen, Gemeentescretaris, Gemeente Aalsmeer

Referentie - Seco Jabro Tools

“Vanaf het begin van de coachingsessies was er een prettige open en vertrouwelijke sfeer. Ik verwachtte daarbij in eerste instantie meer tips en tricks. Deze heb ik ook gekregen, bijvoorbeeld als hulp bij zelfreflectie. Maar tegelijkertijd kreeg ik ook het besef dat de essentie niet ligt in de ‘quick fixes’ of ‘tools’. Het gaat om verandering van mijn manier van denken en leven en dat heb ik na een half jaar ook bereikt. Bovendien heeft de coaching bijgedragen om een aantal belangrijke beslissingen – zowel prive en zakelijk – te nemen.”

Thijs Luttikhold, Manager Production Technology, Seco Jabro Tools B.V.

Organisatieontwikkeling

Enkele referenties over onze dienst Organisatieontwikkeling

Margreet Schuurmans

“Verfrissende en praktische aanpak op diverse HR thema’s. Weten verbindend vermogen op pragmatische wijze inzichtelijk te maken en te laten ervaren. Zowel bij leidinggevenden, individuen en met teams. Nodigen uit tot reflectie en zelf/ team- ontwikkeling. Goede ervaringen op gebied van trainingen als (team)coaching. Goede sparring partner voor HR en maatgerichte interventies.”

LHV: Margreet Schuurmans, Strategisch HR Partner

Referentie - Smart Capital Network

“De consultants van COURIUS hebben een goede reputatie als manager en zijn in staat om je op een verfrissende manier uit te dagen en na te laten denken over je eigen gedachten. Hij gaf een unieke kleuring aan zaken en heeft creatieve ideeën voor persoonlijke en zakelijke verbeteringen aangedragen. Ik ervoer hem als een erg enthousiast en inspirerend persoon waarmee het prettig samenwerken is.”

Bedrijf: Smart Capital Network

Peter Wouters

“COURIUS is een fijne en professionele partner om mee samen te werken in organisatie- en verandervraagstukken. Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling bieden Marco en de mensen van COURIUS prachtige cursussen, zoals “wordt wie je bent”, die je helpen echt tot jezelf en je levensdoel te komen.”

Peter Wouters, Partner VCOL – voor organisatieontwikkeling en leiderschap

Referentie - BPO-AXSYS

“De adviseur van COURIUS heeft onze fusie tot bpo-axsys bv begeleid. Ik heb hem als persoonlijke coach en als procesbegeleider voor de eerste fase van deze fusie leren kennen als een authentieke en sterke coach, die zijn activiteiten met militaire precisie uitvoert. Voor ons betekende dit dat hij ons strak en duidelijk bij de ‘les’ heeft gehouden en ons heeft uitgedaagd tot buiten onze comfortabele zone. Daarnaast heeft hij ons diverse malen verrast met zijn aanpak, onder andere door ons op basis van onze persoonlijke muziekkeuze te laten ervaren waar we als toekomstige zakenpartners verschillen en overeenkomen.”

Jan Albracht, Directeur, bpo-axsys bv

Masterclasses & webinars

Een kleine selectie uit de referenties over onze Masterclasses en webinars.

Referentie - Joost Nulkes & Michel van Ginkel

“COURIUS heeft voor de KNVB een webinar verzorgt over verbindend leiderschap in amateurverenigingen. De spreker straalde hierin verbinding uit, wist waarover hij sprak en kon dit als geen ander overbrengen naar de doelgroep. Hij verdiepte zich vooraf in de context van de doelgroep en laat zijn passie, energie en verbinding zien voor, tijdens en na het opnemen van de webinar. Kortom een aanrader, als je jouw doelgroep wilt triggeren, om morgen met hun verbindend vermogen aan de slag te gaan.”

Bedrijf: KNVB, Joost Nulkes en Michel van Ginkel

Referentie - Mei Haighton

“Wat een fijne sessie was dit over Verbindend Vermogen. De trainer kreeg zelfs de meest afwachtende persoonlijkheden aan het praten door prikkelende vragen te stellen en ideeën te opperen. Ook was het erg mooi om te zien hoe hij zich steeds opnieuw inleefde in de realiteit van de student, die toch de meest uiteenlopende zaken tegenkomen op de werkvloer.”

Mei Haighton, Hogeschool Rotterdam, Economische Studies

Paul Sing

“COURIUS’ presentations are straight to the point and with a deep awareness from an unseen perspective. They are confronting, interactive and fun. I especially like the practicality of the insights which makes them easy to apply. I took away a lot of new learnings which I have used to open up new paths in my professional career and to create deeper connections in my personal life. His presence is calm and powerful, inviting me to look inwards and reflect on who I am and what’s important in life.”

Paul Sing ACC – Director of Business Development at Reehal style ; Associate Certified Coach

Referentie - OLVG

“We hebben met de afdeling Communicatie en Patiëntenvoorlichting van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis een mooie teamdag beleefd. Het centrale thema voor de dag was “C&P in de kijker”. Grappige momenten werden afgewisseld met concrete feedback, serieuze onthullingen, persoonlijke liedjes, kinderfoto’s en belangrijke zelfinzichten. COURIUS heeft op creatieve wijze de dag voorbereid. En op de teamdag zelf werden we op een rustige en ontspannen manier geïnspireerd. Door de aanpak voelde iedereen zich snel op zijn gemak en zijn we als afdeling een stap nader tot elkaar gekomen.”

Karlijn van Driel, Manager Communicatie & Patiëntenvoorlichting, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis

Giedre Vasiliauskaite

“I had the pleasure to follow the International Leadership week, organized by the Institute of Leadership and Management. One of the most fascinating sessions was delivered by Marco Buschman, followed by a discussion he had with the inspirational Leader John Mark Williams. What caught my attention was the paradox between Functional and Relational elements in the workplace: although both of them are necessary and equal, yet the way we relate to ourselves and each other is more crucial to the successful functioning of organizations. Thank you for an inspiring presentation!

Giedre Vasiliauskaite PhD, ACC , Lecturer/Trainer/Coach/Researcher, reasoninbalance.com

Referentie - Rosan van Roosmalen

“Voor de leden van het PSV Business Netwerk, hebben we samen met COURIUS recent een online event georganiseerd over het managen van het teamproces en het betrokken houden van iedereen (op afstand). Verbindend vermogen kwam op drie niveau’s aan bod: Als individu, als team en als leider/ manager. Vanuit de wetenschap nam de spreker de groep mee in het verhaal over teamontwikkeling en betrokkenheid en leidde hierna de paneldiscussie. Hier ontstonden goede gesprekken, werd het publiek erbij betrokken door vragen te stellen en hierdoor ontstond echt interactie. Mooi om te zien wat er op afstand mogelijk is door een professionele houding en kennis vanuit COURIUS en hoe hij zijn kennis en ervaring over weet te brengen op een groep ondernemers, enerzijds doordat hij een erg sterk verhaal heeft en anderzijds omdat het een prettig persoon is wie goed kan spreken én luisteren. Dank voor je kennis en energie!”

Rosan van Rosmalen, PSV

Denise Broeksteeg

“Als het over energie en verbinding gaat, ga ik “aan”. Zo ook met de fijne masterclass ‘Werken met Energie in Teams’, daar werd ik direct enthousiast en energiek van! Het heeft in woord en beeld duidelijk gemaakt waaraan je een energiek team herkent, welke energieën er zijn in teams, hoe deze zich ontwikkelen, waarom ze er zijn én welke strategieën waar werken. Essentiële basisinformatie voor ieder team!

Het volgen van de masterclass creëerde bij mij een gevoel van ruimte, om te kunnen inzien waar we als team (én individu) momenteel staan en dat er mogelijkheden zijn om te kunnen groeien, de samenwerking nóg beter te maken en de continuïteit te waarborgen.”

Denise Broeksteeg, Administratiekantoor Van der Aa

Referentie-Vital2Perform

“De Masterclass ‘Managen vanuit vertrouwen’ heeft mij naast een plezierige ontmoeting met zeer diverse mensen ook veel praktische nieuwe informatie gebracht. Zo kon ik de volgende dag meteen aan de slag met een goed openhartig gesprek over de wederzijdse intenties van een directe collega en mijzelf. Dat heeft als effect gehad dat we meer op 1 lijn zijn komen te zitten, elkaar beter begrijpen en een gemeenschappelijk doel hebben.”

Simon Peijnenborgh, Directeur, Vital 2 Perform

Word wie je bent

Referentie over ‘Word wie je bent’

Referentie-Boekhandel-Verkaaik

“Hoe ik de week heb ervaren is zo bijzonder dat ik dit bijna niet kan omschrijven, hiervoor heb ik gewoon geen woorden. Dit moet je zelf ondergaan en je moet …”

Bedrijf: Boekhandel Verkaaik