De Videoanalyse – Aflevering #1: Mirthe Akkerman

Het bedrijfsleven en de topsport kunnen veel van elkaar leren, zeker op het gebied van (team)succes. Maar wat is nu essentieel voor (team)succes en welke lessen kan het bedrijfsleven hiervan leren? In samenwerking met Talent Empowerment maakte Cees van der Zwan – gepromoveerd op het gedachtegoed TeamEnergie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam – de videoserie ‘De Videoanalyse’. Samen met onze partner Talent Empowerment onderzoeken we welke lessen het bedrijfsleven van de topsport kan leren, uiteraard met TeamEnergie als belangrijkste uitgangspunt. In elke editie bespreekt Cees met een topsporter een relevant inzicht voor professionals en leidinggevenden.

In de eerste editie: Mirthe Akkerman, zeilster uit de Laster Radial klasse en #10 op het WK zeilen in Melbourne.

 

Het belang van duidelijkheid voor succesvolle teams

Mirthe geeft aan dat duidelijkheid voor haar enorm belangrijk is. Duidelijkheid over haar positie in het team en haar bijdrage aan het team en over het ultieme gezamenlijke doel van het team: goud winnen op de Olympische Spelen in Tokyo. Iedere zeilster wil natuurlijk de allerbeste zijn. De zeilster waar het team om draait. Maar in de realiteit is dit anders. En die realiteit is kraakhelder: Mirthe is er om het team beter te maken, want dan wordt ook Mirthe beter. Het is een win-win situatie. In het begin wellicht teleurstellend maar uiteindelijk werkt het enorm inspirerend en geeft het juist een energieboost.

Hoe duidelijk is iemand rol eigenlijk bij teams in organisaties? Is de verwachting voor een nieuwe collega net zo kraakhelder als in de situatie bij Mirthe? Blijkbaar is het geven van duidelijkheid lastig, zeker bij nieuwe collega’s. We willen hen de tijd geven om te wennen en vaak is de situatie voor teamleden die er al wat langer zitten ook niet volledig helder. Vaak ontbreken simpele afspraken over verwachtingen en verantwoordelijkheden. Op de werkvloer wordt het belang van duidelijkheid dus lang niet altijd in de praktijk gebracht.

De invloed van onduidelijkheid

Duidelijkheid en onduidelijkheid hebben invloed op ons. Onduidelijkheid knaagt aan ons en kost veel energie, zowel fysiek (extra werk), mentaal (nadenken en peinzen) en emotioneel (voldoening). Het kan een flinke energieslurper zijn in een team. In de praktijk zien we dit vaak terug in het bedrijfsleven bij de teams die we hebben mogen ondersteunen en begeleiden. Blijvende onduidelijkheid zorgt voor een afname in teamprestaties en het neemt het werkplezier weg. Zonde van al die energie die verloren gaat. We kunnen het vergelijken met een topsporter die keihard traint zonder precies te weten waarvoor. Dan kun je net als Mirthe heel veel talent en doorzettingsvermogen beschikken, zonder duidelijkheid zullen topprestaties nooit worden behaald.

Duidelijkheid zorgt dus voor een enorme energieboost. Wellicht is het niet precies wat we willen horen, duidelijkheid is wel degelijk van belang. Het kan maar gezegd zijn, dan weet iedereen waar hij/zij aan toe is!

Meer weten of werken met energie in teams? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Dit artikel verscheen eerder op de website van Talent Empowerment.

Meer lezen?

0 antwoorden

Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn.Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*