Soufyen Ammar
Soufyen Ammar

Soufyen Ammar

France

Mijn specialisme

  • Learning  & development strategie
  • Train de Trainer
  • Management transformatie
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Individuele & Team coaching
Connect met

Soufyen

LinkedIn

Voeg mij toe aan je netwerk

Leer Soufyen kennen ...

Bonjour, Sabah al kheir & Hallo! Ik ben Soufyen, een gelukkige echtgenoot en vader van Frans-Tunesische afkomst. Klanten omschrijven mij als een expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, een L&D-adviseur, een coach en trainer. Mijn drijfveer is de wens om bedrijven en individuen te helpen hun doelstellingen te bereiken door te focussen op de competenties van mensen, omdat ik sterk geloof dat de ontwikkeling van mensen leidt tot de ontwikkeling van prestaties! Dynamisch, concreet en oplossingsgericht zijn voor mij pijlers in mijn manier van werken.

Mijn achtergrond

Na mijn universitaire studies in Frankrijk begon ik mijn carrière als manager in de detailhandel met een mensgerichte managementstijl. Mijn managementloopbaan leidde me naar Learning & Development met functies als trainer en opleidingsmanager.

In 2011 kreeg ik de geweldige kans om buiten mijn comfortzone te treden door in het buitenland te gaan wonen, met mijn gezin, met als uitdaging het creëren en leiden van een L&D afdeling. Om het kort te houden, als L&D-directeur kreeg ik de kans om een internationaal gebied van 35 landen te leiden met een multicultureel team van 50 personen! Dat veranderde mijn leven!

In 2018 keerde ik terug naar Parijs met een nieuwe uitdaging als L&D-directeur voor een Frans bedrijf gevestigd in 20 landen. Dankzij deze ervaringen besloot ik bedrijven te ondersteunen in hun projecten en transformaties als internationaal consultant. Daarnaast ben ik ook een spreker op het gebied van HR voor LinkedIn Frankrijk. Mijn op mensen gerichte stijl heeft me nooit verlaten en daarom vind ik het heerlijk om anderen te helpen en te ontwikkelen.

Mijn aanpak

Luisteren, begrijpen, voorstellen en vervolgens actie ondernemen!
Alles begint met het vermogen om te luisteren om te begrijpen, en dan kunnen we het gezamenlijk laten gebeuren. Natuurlijk geloof ik in de ontwikkeling van mensen door durf, initiatieven te nemen en altijd blijven leren. De beste manier om mijn benadering te beschrijven, is met deze quote van Mike Horn: “Om te beginnen met lopen heb je slechts 5% van de antwoorden op je vragen nodig. De overige 95% zul je onderweg vinden. Degenen die 100% willen, vertrekken nooit.”