Carola Lechtenböhmer
Carola Lechtenböhmer

Carola Lechtenböhmer

Duitsland

Mijn specialisme

  • Systemische bedrijfscoaching
  • Teamontwikkeling
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Verandermanagement
  • Conflict oplossing
  • Mentale gezondheid in het bedrijfsleven
Connect met

Carola

LinkedIn

Voeg mij toe aan je netwerk

Leer Carola kennen ...

Van kinds af aan heb ik geleerd dat communicatie essentieel is, maar bijna iedereen om me heen leek het moeilijk te vinden om echt met elkaar te praten, om echt te zeggen wat gezegd moest worden. Ik zag ze vastlopen in onzekerheid, teleurstelling, verdriet of boosheid, wat allemaal helemaal niet constructief is…

Het is dan ook geen wonder dat dit me sindsdien heeft gedreven: bijdragen aan een echt begrip van wat er binnen het individu en tussen individuen speelt, tussen mensen in teams of management. Transparante, eerlijke en tegelijk empathische communicatie verbetert relaties in alle contexten, het creëert vertrouwen en is daarmee een essentiële voorwaarde voor succes. Mijn ambitie is om een plek van veiligheid en vertrouwen te creëren, waarin alle olifanten kunnen worden besproken en hopelijk kunnen worden verwijderd – ruimte makend voor constructieve processen, creatieve oplossingen en werkstromen die zowel efficiëntie als plezier vertegenwoordigen.

Mijn achtergrond

Na taalstudies ben ik begonnen als beëdigd tolk voor Engels en Duits, heb ik concepten ontwikkeld op het gebied van leren en communicatie voor instellingen voor volwasseneneducatie en verschillende bedrijven. Ik heb in verschillende leidinggevende posities gewerkt en ontdekte mijn plezier in effectieve samenwerking, persoonlijke groei en wederzijdse versterking. Ik ben gecertificeerd Systemisch Bedrijfscoach voor individuen en teams, een gecertificeerde Team- en Leiderschapsontwikkelaar, evenals een gecertificeerde trainer voor Business Yoga, Ademwerk en Meditatie. Ik heb mijn eigen bedrijf opgericht met Coaching Team Münster om al deze elementen te combineren en werk sindsdien aan allerlei zakelijke vraagstukken waarvoor mijn klanten mij hebben gevraagd. Van conflictbemiddeling tot teambuilding, van leiderschapsontwikkeling tot managementadvies, van soft skill tot veerkrachttrainingen in organisaties, bedrijven en start-ups.

Mijn aanpak

Ik ga met JOU mee en blijf aan jouw kant. Na een grondige en goed onderbouwde gezamenlijke verkenning van jouw zorg, gevolgd door analyse en een duidelijk zicht op hulpbronnen, mogelijke valkuilen of interne saboteurs,  bepalen we wat er moet worden aangepakt, veranderd of geïmplementeerd om de gewenste resultaten te behalen. Samen zullen we de navigatie instellen voor een geschikte route die je van A naar B naar C brengt… Onderweg zullen we voortdurend het proces evalueren, van je eerste stappen naar zelfbewustzijn tot het bereiken van je gewenste mijlpalen. Het maakt mij het meest blij wanneer ik zie dat je groeit, je doelen bereikt of je dromen waar maakt. feedback van klanten waar ik het meest blij mee ben, is deze: “Ik voelde me in goede handen gedurende het hele proces, alles is nu duidelijk en ik weet wat te doen…”