Cees van der Zwan
Cees van der Zwan

Cees van der Zwan

Managing partner

Mijn specialisme

  • TeamEnergie
  • Teamcoaching
  • Teamontwikkeling
  • Organisatieadvies en strategische vraagstukken
  • Leiderschapsontwikkeling

Connect met Cees

Connect met

Cees

LinkedIn

Voeg mij toe aan je netwerk

Leer Cees kennen ...

Voor mij gaat het steeds om de balans tussen presteren en plezier. Thuis, in de sport en op het werk. Klanten omschrijven me als energiek, nieuwsgierig, snel schakelend en praktisch. Ik werk graag in een complexe en dynamische omgeving waar inhoudelijke en procesmatige eisen aan mijn optreden worden gesteld. Dan wordt van mij het uiterste gevraagd en dat vind ik leuk. Ik werk transparant en geloof in de kracht van samenwerken, ontwikkelen en leren. Ik haal energie uit de omgang met mensen en het samen zoeken naar antwoorden op persoonlijke of organisatie-vragen. Sport speelt een belangrijke rol in mijn leven. Niet omdat ik het goed kan, zeker niet. Maar omdat het voor mij een uitlaatklep, een moment van ontspanning en lol hebben is.

Mijn achtergrond

Ik ben van huis uit technisch bedrijfskundige. Na bij het ministerie van Defensie te hebben gewerkt, heb ik de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt.  Ik kwam er al snel achter dat techniek toch niet echt mijn ding was en omgaan met mensen wel. Ik heb diverse leidinggevende functies bekleed, in de lijn maar ook in programma’s en projecten. De laatste circa 15 jaar heb ik me volledig op mensen gericht. En dan vooral mensen die in teamverband samenwerken aan prestaties.

Mijn uitgangspunt bij alles wat ik doe is “vertragen om te versnellen”.  Het is voor mij persoonlijk steeds de uitdaging, ik merk dat dit ook voor mijn klanten het geval is.

Specialisme

Mijn specialisme zit ‘m vooral in teams. Na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek te hebben gedaan naar samenwerken in teams en de rol en invloed van energie daarbij heb ik een gedachtegoed, een theorie, over teamontwikkeling uitgewerkt. Ik pas dat graag toe, het geeft mij energie en nog veel belangrijker: het werkt!

Werken met energie in teams is mijn specialisme, tegelijk is het ook mijn passie. Werken met energie geeft mij energie en nog veel belangrijker: het helpt teams en teamleden om samen te werken, mooie prestaties te én plezier te hebben. Want dat is voor mij wel de essentie: presteren en plezier die samengaan.

Mijn blog-artikelen