Werken met energie in teams

Ontdek HOE energie binnen teams te beïnvloeden!

Energy is the fuel that makes great organizations run.’ (Dutton, 2003)

Vraag je je dit ook wel eens af: “Hoe kan het dat als ik bij het ene team rondloop de sfeer goed is, het er bruist van energie en ideeën en er hard wordt gewerkt, terwijl ‘drie deuren verder’ er een team futloos bij zit en er volop geroddeld en geklaagd wordt?” Teams waar energie aanwezig is presteren tot wel 40% beter, hebben een lager verloop, minder verzuim en misschien wel het belangrijkste: er is een prettige werksfeer.

Kunnen we energie in teams beïnvloeden? Het antwoord is volmondig “Ja”. Niet door extra budget, of inhuur van externen, nee vaak door gebruik te maken van ‘nabije voorzieningen’. Tijdens de masterclass laten we je aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden zien wat die voorzieningen zijn en hoe u en uw team daar gebruik van kunnen maken.

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

De exclusieve masterclass ‘Werken met energie in teams’ is speciaal gericht op (interim) managers, adviseurs, teamleiders, trainers en coaches die:

  • Teams effectiever willen laten werken
  • De sfeer in teams willen verbeteren
  • Geloven in de kracht van positieve organisaties en energie
  • Worstelen met de ‘hoe-vraag’ bij het ontwikkelen van teams
  • Ook het gevoel hebben dat er te weinig wordt gedaan met de alom bekende medewerkertevredenheidsonderzoeken

Tijdens de masterclass ‘Werken met energie in teams’ worden concrete voorbeelden uit de praktijk gebruikt. Naast een plezierige ontmoeting met zeer diverse mensen krijg je zo ook veel praktische informatie aangereikt.

Wat je kan verwachten

Het wordt een afwisselend en prikkelend programma, met praktische kennis, handvatten en inzichten die jou persoonlijk versterken en die je direct kunt toepassen.

Twee ervaren en bevlogen organisatieadviseurs delen hun kennis en inzichten die zij opdeden binnen diverse (non) profit organisaties. Je maakt kennis met verschillende vormen van energie binnen teams, en je ervaart de impact van deze vormen op een team. Er is ruimte voor het bespreken van concrete vragen bij de deelnemers.

Door wie wordt de masterclass gegeven?

Speciaal voor deze masterclass hebben twee ervaren organisatieadviseurs hun opgedane kennis, inzichten en ervaringen samengevoegd.

Cees van der Zwan Associate bij COURIUS

Cees van der Zwan

Cees is Managing Partner van COURIUS. Cees bekleedde diverse managementfuncties, gaf leiding aan grootschalige veranderprocessen bij verschillende organisaties en is nu ruim 15 jaar als zelfstandig adviseur werkzaam. Naast zijn werk als adviseur verrichtte hij als onderzoeker aan de VU tevens wetenschappelijk onderzoek naar het beïnvloeden van energie binnen teams. Bij het onderzoek waren ruim 200 teams betrokken. In 2017 promoveerde hij op het proefschrift “Naar energieke teams. Wat te doen?“

gecertificeerd business coach Marco Buschman

Marco Buschman, MCC

Marco is Managing Partner van COURIUS, organisatieadviseur, internationaal trainer en gecertificeerd als (team)coach. Zijn passie is het creëren van een High-Performance cultuur waarbij op individueel, team en organisatieniveau resultaatgerichtheid en daadkracht samengaat met vertrouwen, respect en het waarderen van onderlinge verschillen. Daarnaast is hij schrijver van Verbindend Vermogen, de voormalig #1 bestsellerlijst Managementboek. Klanten omschrijven zijn stijl als optimistisch, daadkrachtig, invoelend, gepassioneerd, resultaatgericht en inspirerend.

Incompany masterclass

We bieden deze interactieve masterclass aan bij jou op locatie waarbij we rekening houden met jouw wensen en vragen. Zo ontstaat een masterclass op maat die helemaal aansluit bij de deelnemers. We doen je graag een voorstel op maat.

Voorstel op maat masterclass

Voorwaarden & klachtenprocedure

 

De voorwaarden voor onze masterclasses en trainingen vind je hier.

En we hopen het niet, maar heb heb je na afloop een klacht? Raadpleeg onze klachtenprocedure en neem contact op via klacht@courius.com. Binnen 2 werkdagen wordt contact met je opgenomen om je klacht door te spreken en gezamenlijk te zoeken naar een oplossing.