Ron Stieding
Ron Stieding

Ron Stieding

Associate

Mijn specialisme

  • Verandermanagement
  • Innovatie
  • Cultuurverandering
  • Strategische en complexe vraagstukken
  • Teamontwikkeling
  • Solutioncy
Connect met

Ron

LinkedIn

Voeg mij toe aan je netwerk

Leer Ron kennen ...

Ik ben ooit opgeleid als docent lichamelijke opvoeding, maar al snel de stap gemaakt naar het ondernemerschap. Na het afronden van de Master Sport & Beweeginnovatie is mijn focus op advies, verandering en innovatie gericht. Waarbij het begrijpen en beïnvloeden van mensen en processen om tot mooie resultaten te komen mijn interesse heeft. De afgelopen jaren heb ik veranderopdrachten voor NOC*NSF en verschillende gemeenten, management- en bestuursfuncties binnen de sport gedaan. Bij de Hogeschool Arnhem & Nijmegen (HAN) vervul ik met veel plezier een rol als gastdocent en businessimplementatie coach.

Sport

Sport loopt als een rode draad door mijn leven. Als sporter, trainer, bestuurder, adviseur, ondernemer en als groot liefhebber. Dat heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Mensen met wie ik samenwerk omschrijven mij als rustig, doortastend, energiek en soms tegendraads, maar wel met tact. Ik hou van een complexe, dynamische omgeving waarin ik uitgedaagd word. Ik ben een ambitieus en oplossingsgericht persoon, die energie krijgt door samen te werken aan een goed (duurzaam) resultaat. Mijn kracht hierbij is creativiteit, geduld, overzicht en rust bewaren. Mijn motto; doen wat er gedaan moet worden en zeggen wat er gezegd moet worden.

Vanuit de sportmetafoor staat het ‘winnen’ altijd op de voorgrond. Mijn definitie van winnen heeft zich door de jaren ontwikkelt en een grotere betekenis gekregen. Waar dit vroeger in keiharde competitie met mezelf of met anderen was, heeft dit door levenservaring een transitie gemaakt.

Winnen gaat steeds meer over ontwikkeling, samenwerken, beleving, genieten en geluk. Het belang van ‘samen winnen’ is gedurende de jaren steeds meer op de voorgrond komen te staan.  Maar als ik op de racefiets zit of een potje padel speel, moet ik eerlijk bekennen, dat ik er nog steeds enorme voldoening uithaal om de anderen te verslaan en het beste uit mezelf te halen. En als ik dan verlies ook nog steeds even een momentje nodig heb…

Mijn blog-artikelen