Eddie van der Wereld
Eddie van der Wereld

Eddie van der Wereld

Associate

Mijn specialisme

  • Leiderschapsontwikkeling
  • Executive coaching
  • Cultuurontwikkeling
Connect met

Eddie

LinkedIn

Voeg mij toe aan je netwerk

Leer Eddie kennen ...

Ik ben een empathische, eerlijke en spiegelende expert in duurzaam leiderschap, executive coaching, creatief strategische processen en het internationaal faciliteren van cultuurontwikkeling in organisaties. Daarnaast ben ik keynote spreker en auteur van onder andere de boeken Doelen Bereiken voor Dummies en De Kracht van Angst. Ik richt mij op het ontwikkelen van duurzame leiderschapsculturen in organisaties, waarbij hoofd en hart van leiders worden verbonden met de hedendaagse uitdagingen op het gebied van gezondheid, veiligheid en omgevingsbewustzijn. Mijn aanpak kenmerkt zich door een inclusieve en verbindende stijl van faciliteren, het spiegelen op gedrag en groeipotentieel, het overbrengen van een aanstekelijke energie richting verandering, waarbij ik een scherpe diagnostische blik houd op de noden van de organisatie en de mensen die daar werken. Ik breng organisatorische en persoonlijke issues naar de oppervlakte en schep daarbij een helder beeld van de verandermogelijkheden. Men omschrijft mij als betrokken, hart en hoofd, eerlijk, scherp, empatisch en resultaatgericht.

Specialisme

Mijn passie voor de mens achter de mens vertaalt zich in een passie voor duurzaam leiderschap van de toekomst. Leiders hebben te maken met uitdagingen die de huidige maatschappij met zich meebrengt op het gebied van arbeid (zoals werken op afstand), gezondheid, (psychologische) veiligheid en omgevingsbewustzijn (maatschappelijke impact van beslissingen). Daarvoor is het cruciaal om met de juiste energie het hoofd en hart van leiders te verbinden met hun eigen morele kompas en ze te ondersteunen om zich te ontwikkelen tot een nieuwe generatie betrokken leiders. Vanuit wetenschappelijke inzichten en psychologische modellen werk ik aan bewustwording, verandering en persoonlijke en organisatorische groei. De inzichten van mijn MBA studie Leadership & Sustainability gebruik ik in combinatie met ervarend leren en oplossingsgericht werken. Mijn passie voor schrijven vertaal ik in het schrijven van boeken en artikelen die de ervaring die ik heb opgedaan in 20 jaar faciliteren in meer dan 20 landen met heel verschillende culturen doorgeeft aan de leiders van (onze) toekomst.

Mijn achtergrond

Na mijn pedagogische studie HBO Algemene en Bedrijfseconomie heb ik, na een korte periode in het onderwijs, carrière gemaakt in de bedrijfsjournalistiek. Vanuit een rol als journalist ben ik doorgegroeid naar hoofdredacteur, waarbij ik tijdens het uitvoeren van een reorganisatieproces tot de ontdekking kwam dat ik het ontwikkelen van mensen en organisaties als grote passie heb. Ik ben diverse trainingen en opleidingen tot trainer en coach gaan volgen en in 2003 met mijn eigen bedrijf gestart. In 2016 ben ik in de directie van een training- en coachingsbureau toegetreden om mij in eerste instantie te richten op het opzetten van een Academy waarin de (inter)nationale trainers en coaches hun opleiding konden doen en op hoog kwalitatief niveau bijhouden. In 2021 ben ik gestart met de Executive MBA Leadership & Sustainability. Ik studeer af op het thema: ‘Engaging Leadership in Remote Environments’, wat een mooie brug is naar hedendaagse leiderschapsuitdagingen.

In 2023 heb ik besloten mijn kennis en ervaring meer in het veld over te willen brengen en weer met de voeten in de klei te willen staan. In die hoedanigheid werk ik met plezier met COURIUS samen. De waarden en normen van COURIUS sluiten naadloos aan bij de passie en energie die ik heb richting de menskant van veranderen.

Met mijn 20 jaar ervaring in mensontwikkeling bij grote corporate organisaties op alle continenten en in alle denkbare culturen, heb ik een reële blik richting ontwikkelingen en uitdagingen in organisaties. Ik kan mij verplaatsen in allerlei organisatieculturen en van daaruit een klimaat creëren dat gericht is op groei en ontwikkeling in synergie met de uitdagingen die er liggen. Ik werk vanuit relatie en verbinding, waarbij co-creatie een belangrijk onderdeel van het gezamenlijke succes is.

Mijn werkwijze

Ik geloof in de goede intentie van mensen en in proactieve organisatieculturen. Vanuit dat perspectief ben ik zowel spiegelend, scherp als empathisch. Ik investeer in verbinding met mensen op een dieper niveau om dat te vertalen naar duurzaam leiderschap en het te volgen ontwikkelpad. Door middel van ervaringsleren en oplossingsgericht werken faciliteer en coach ik het proces dat (executive) leiders doorlopen om het potentieel in zichzelf aan te boren en tot volle bloei te laten komen. In de samenwerking ben ik voorstander van co-creatie zodat de ingezette verandering ook duurzaam van aard is. De mens achter de mens staat voor mij centraal, zonder daarbij het doel, kwaliteit en resultaat uit het oog te verliezen. Samen maken we het verschil, ik zie uit naar een inspirerend gesprek met jou.