Hans van Egdom
Hans van Egdom

Hans van Egdom

Associate

Mijn specialisme

  • Persoonlijke Coaching
  • Team coach
  • Proces begeleiding
  • Dagvoorzitter
  • TeamEnergie coach
Connect met

Hans

LinkedIn

Voeg mij toe aan je netwerk

Leer Hans kennen ...

Ik ben Hans en ben van jongs af aan onderdeel geweest van vele verschillende teams. Ik heb een grote nieuwsgierigheid naar (samenwerking in) teams en vooral wat de kernmerken zijn van succesvolle teams. Het mooie is dat we in nog maar net begonnen zijn om hier meer inzicht in te krijgen. De ontdekking van factoren die er wel zijn maar niet waarneembaar zijn (onderstroom) vind ik veruit het interessantst. Waarom presteren teams met ogenschijnlijk de beste professionals, soms helemaal niet goed? Aan welke knoppen kan een manager of teamcoach draaien om hier invloed op te hebben? Wat is de relatie tussen bovenstroom (doelen, resultaten, afspraken) en deze onderstroom en vice versa?

Mijn achtergrond

Na een lerarenopleiding en een wetenschappelijke opleiding binnen het domein sport en bewegen, ben ik geïnteresseerd geraakt in management. Daarbij kwam al snel de vraag naar boven hoe functioneren organisaties en teams. Tijdens mijn twintig jaar zelfstandige praktijk heb ik de change gemaakt van strategie en structuur naar cultuur. Mijn focus ligt vooral op het begeleiden, trainen en coachen van professionals. In al deze rollen gaat het om professionals vertrouwen geven om zichzelf te ontwikkelen. De quote “een mens wil wel veranderen maar niet veranderd worden” zou van mij kunnen zijn. Ik begeleid verschillende processen waarin innovatie, vernieuwing en/of samenwerking cruciaal is. Dit doet hij zowel binnen de sport (sportbonden, NOC*NSF, KNVB) als daarbuiten (CNV, brandweer Den Haag, LKCA).

Mijn werkwijze

Ik ga in (team)coaching uit van de aanwezige kwaliteiten en ben een warm ambassadeur van de positieve psychologie. Ik kan in korte tijd een veilige sfeer ontwikkelen van waaruit ontwikkeling en groei mogelijk is voor professionals en daarmee het team. Ik schakel makkelijk tussen gedrag, overtuigingen en identiteit van teamleden. Hiermee sondeer ik naar gemeenschappelijke waarden en gedrag (uitspreken afspreken aanspreken).

Door mijn opleiding en ervaring in de sport kan ik de sportmetafoor adequaat inzetten binnen verschillende teams en organisaties. Hiermee maak ik (de principes van) teamontwikkeling en teamenergie transparant en helder voor teamleden. Ik sta makkelijk voor groepen/teams en kan met humor, energie en een kritische vraag teams boven zichzelf uit laten stijgen.