Geeft het energie, doe er iets mee. Kost het energie, doe er iets aan.

“Nooit gedacht dat ik dit vandaag zou doen” en ”wat ben jij leuk in het echt”. Aldus deelnemers aan de afsluitende teamdag met Nederlandse topsporters bij De Connectie. Ruim 50 medewerkers van De Connectie uit Arnhem rondden onlangs het teamontwikkeltraject af dat we een jaar geleden, tijdens corona, zijn gestart. Na dagen van regen scheen de zon uitbundig. Dat bleek de voorbode van een prachtige dag. Wat een cadeau. Maar dat kon niet op tegen het live met elkaar op locatie zijn om terug te blikken en vooruit te kijken.

Teamontwikkeling. Online en in hybride vorm.

We hebben het afgelopen jaar creatieve manieren gevonden om de teamontwikkeling leuk, uitdagend en doelgericht te laten zijn. Grotendeels online of in hybride vorm. De momenten dat we elkaar tijdens het traject live konden zien gaven een geweldige boost aan de verbinding. Het vraagt leiderschap en vertrouwen om zo’n traject onder deze bijzondere omstandigheden met elkaar tot een succes te maken. Is het traject geslaagd? Absoluut, zei de opdrachtgever. De beweging is zichtbaar en wij kunnen daar als organisatie nu zelf verder mee. Is alles gelukt? Nee. Ook daar kunnen we open over zijn.

Samen elke dag beter worden

Teamontwikkeling begint altijd bij jezelf en de vraag wat jij nodig hebt om met energie en plezier bij te dragen aan het gezamenlijke resultaat. Ben je bereid om naar jezelf te kijken en jezelf en je collega’s te stretchen en de grenzen van je comfortzone op te zoeken en er zo nu en dan over heen te gaan? Ofwel iets doen of iets anders doen dan je gewend bent. Alleen zo gunnen we onszelf en collega’s nieuwe ervaringen en komen we in beweging. Dit weten is niet genoeg. Je moet het toepassen. Net zo als willen ook niet genoeg is. Je moet het doen! Sporters zoeken voortdurend naar feedback op hun prestaties en passen die feedback ook toe.

Elke dag beter worden betekent ook elke dag jezelf uitdagen, feedback vragen en grenzen op zoeken. Met die mindset trainen zij elke dag. Teams en teamleden kunnen daar veel van leren. Regie nemen op je eigen persoonlijke ontwikkeling door doelen te stellen, in beweging te komen en te doen. Dan is het mooi om van een teamlid te horen: ”nooit gedacht dat ik dit vandaag zou doen”. De verleiding om mee te doen was blijkbaar groter dan de behoefte om stil te blijven staan. Dank aan Julia van Velthoven, Imke en Wessel van der Aar en Melissa van Oudenaarden voor jullie enthousiasmerende begeleiding en persoonlijke verhalen.

teamdag olv COURIUS

0 antwoorden

Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn.Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*