Hybride werken als vrije keuze. Een praktijkvoorbeeld.

Hybride werken wordt steeds meer gezien als het werken voor de toekomst. Was hybride werken tijdens de corona-maatregelen noodzaak, inmiddels beseffen steeds meer werkgevers dat hybride werken én een bewuste keuze kan zijn én een win-win kan scheppen voor zowel medewerkers als de organisatie. Maar dat gaat helaas niet vanzelf. LAGERSMIT is zo’n bedrijf dat bewust kiest voor hybride werken. LAGERSMIT is een bedrijf dat lagers en afdichtingen in de maritieme sector levert en veel werkzaamheden kunnen alleen maar op locatie bij de klanten gedaan worden. Tegelijkertijd kan veel werk in de ondersteuning, marketing, HR, service etc. ook prima hybride gedaan worden. Vanuit COURIUS verzorgden we een 2-daagse training voor het management van allerlei typen organisaties juist op dit vlak.

Hybride werken laten leven

Onlangs mochten we deze training dus voor LAGERSMIT doen. Stevige onderwerpen kwamen langs. Maar wat een feestje om daar samen met zo’n bevlogen en nieuwsgierige groep van circa 15 leidinggevenden naar te kunnen kijken. “We zijn doeners” is er geroepen en: “we hebben veel minder met theoretische concepten en des te meer met concrete praktische handvatten”. Zo zegt zo gedaan. We boden deze managers twee mooie dagen en gingen zo nu en dan op het scherpst van de snede met elkaar in gesprek. Hybride werken is voor de groep gaan leven en de gevolgen voor hun huidige werkwijze hebben we zichtbaar gemaakt. Tegelijkertijd zijn zij nog meer enthousiast geworden over voor de mogelijkheden die hybride werken kan bieden. Top, dank aan alle leergierige en nieuwsgierige leidinggevenden van LAGERSMIT.

training hybride werken Lagersmit

De training in vogelvlucht

Vragen als “wat is nu hybride werken, wat betekent het voor de samenwerking, het plezier en energie in teams, hoe blijf je in verbinding met je medewerkers, waar raakt hybride werken de innovatie- en ontwikkelkracht en wat komt er allemaal bij kijken als je het gaat invoeren” komen in de 2 dagen aan de orde. Tijdens de 2 dagen werken we langs vier sporen:

  1. Hybride werken en de gevolgen voor samenwerking in teams
  2. Werken in energieke en high performing teams
  3. Hybride werken en verbindend vermogen
  4. Hybride werken en innovatie en vernieuwing

Het management van LAGERSMIT ging met veel stof tot nadenken en een enorme bak aan praktische/concrete ideeën, tips en adviezen terug naar de werkvloer. Zij kiezen bewust voor hybride werken en nemen dit nadrukkelijk ook mee bij de herinrichting van het kantoor en het uitwerken van een nieuwe kantoorconcept.  Om zo de organisatie toekomstbestendig te maken, een aantrekkelijke werkgever te blijven en ook de vruchten te plukken van hybride werken in de werk-privé balans. Dat ook direct een bijdrage wordt geleverd aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk is meer dan alleen maar ‘mooi meegenomen’. Ja toch?

Hybride werken als vrije keuze

Hybride werken was de afgelopen tijd geen vrije keuze maar wordt het nu voor meer en meer organisaties wel. En dan begint het pas echt 😀

Hybride werken invoeren gaat verder dan alleen maar ’thuiswerken mogelijk’ maken. De impact op medewerkers is groot en het vraagt een andere vorm van aandacht voor elkaar en leidinggeven. Organisaties die dit beseffen zien hybride werken als een kans.

Iets voor jou?

Denkt jouw organisatie er ook over om hybride werken als nieuwe samenwerkingsvorm toe te gaan passen en wil je er meer over weten? We bieden de 2-daagse training nog steeds, misschien is het nu nog wel meer actueel dan ooit.

Neem voor meer info contact op met Jaco van der Tang, jaco@courius.com of bel Jaco op 06 1506 6960. Misschien kunnen we jou ook op ideeën brengen.

1 antwoord

Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn.Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*