Naar een succesvol team

Deze gratis online masterclass laat je zien hoe je het beste resultaat uit je team kunt halen

Als er sprake is van een verbinding tussen mensen,
in wat voor vorm van samenwerking dan ook,
gebeuren er dingen die anders niet zouden gebeuren.

– Jim Coleman

Onderzoek laat zien dat minder dan 10% van de onderzochte teams zichzelf als high-performing beschouwt. Er wordt niet optimaal samengewerkt, er wordt onvoldoende vanuit ‘wij’ gedacht, er is een gebrek aan vertrouwen en de resultaten blijven achter. Met als gevolg dat de teamleden zich niet uitspreken, elkaar niet aanspreken en er spanningen ontstaan. Dat hoeft niet zo te zijn!

Wat wij je beloven

Deze online masterclass teamontwikkeling geeft je inzicht in hoe je het beste resultaat uit je team haalt. Dat geldt zowel voor het functionele business resultaat als voor het relationele resultaat (verbinding). In 40 minuten geven we je inzicht in:

  • Dé sleutel waarmee je het rendement van je team vergroot
  • Hoe je de bestaande energie in je team inzet, kanaliseert en versterkt
  • Hoe je naast de prestaties de sfeer en samenwerking verbetert

We geven je een duidelijke route naar een succesvol team zonder short-cuts, want die werken niet of onvoldoende. Zo ontstaat een win-win voor de organisatie, voor het team en voor je medewerkers.

Aanmelden

Waarom teamontwikkeling?

Globalisering maakt dat de markten continu in beweging zijn en blijven. Technologische ontwikkelingen zorgen voor nieuwe concurrentie, producten en banen. Deze realiteit vraagt om adaptiviteit, creativiteit en veerkracht van teams en haar teamleden. Er is niet één persoon die alle vragen kan oplossen. Eerder omgedraaid, het is steeds belangrijker dat teamleden gezamenlijk komen tot (nieuwe) inzichten en oplossingen die leiden tot business resultaten.

Tegelijkertijd worden organisaties ‘platter’ wat gevolgen heeft voor de aansturing en het zelf organiserend vermogen van teams. Tel daarbij op dat teamleden steeds vaker gelijktijdig lid zijn van meerdere (tijdelijke) teams waarbij ze ‘face-to-face’, virtueel, globaal of in een combinatie ervan werken. Bovendien is eenieder van nature verschillend in zijn of haar werk- en communicatiestijl. Dan heb je een uitdagende mix van factoren waar je binnen teams mee aan de slag moet en rekening mee moet houden om succesvol te zijn en te blijven.

Meer over teamontwikkeling

Voor wie is deze masterclass geschikt?

Deze online masterclass ‘Naar een succesvol team’ is speciaal gericht op (interim) managers en teamleiders die:

  • Inzicht willen in wat teams succesvol maakt
  • De volgende stap in de samenwerking willen maken
  • Op zoek zijn naar praktische ideeën en handvatten

Wie geeft de masterclass?

dr. Cees van der Zwan

 

Cees bekleedde diverse managementfuncties en gaf leiding aan grootschalige veranderprocessen bij verschillende organisaties. In Nederland is Cees de autoriteit op het gebied van energie in teams. Zijn onderzoek bij 250 teams wees uit dat teamenergie een belangrijke voorspeller is van teamprestaties. In 2017 promoveerde hij op dit onderwerp bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

Datum & tijd

  • Datum: t.b.a.
  • Duur: 40 – 50 minuten
  • Facilitator: dr. Cees van der Zwan
  • Kosten: gratis

Aanmelden

Deelnemers over de masterclass

‘Als het over energie en verbinding gaat, ga ik “aan”. Zo ook met deze fijne masterclass, daar werd ik direct enthousiast en energiek van!
Het heeft in woord en beeld duidelijk gemaakt waaraan je een energiek team herkent, welke energieën er zijn in teams, hoe deze zich ontwikkelen, waarom ze er zijn én welke strategieën waar werken. Essentiële basisinformatie voor ieder team!
Het volgen van de masterclass creëerde bij mij een gevoel van ruimte, om te kunnen inzien waar we als team (én individu) momenteel staan en dat er mogelijkheden zijn om te kunnen groeien, de samenwerking nóg beter te maken en de continuïteit te waarborgen’.

Denise Broeksteeg
Administratiekantoor Van der Aa