Debby van Soest
Debby van Soest

Debby van Soest

Leer Debby kennen ...

Waar ik voor ga? Dat is groei en resultaat. Waar die begrippen voor staan voor mij, is: meer geluk, genieten, een uitgebalanceerde gezondheid en een vitale mindset. De mens is wat mij drijft. Het werken met mensen, het op een diepere laag contact maken met mijzelf maar ook met anderen en zo de beweging aan te wakkeren die bijdraagt aan bewustwording en blijvende verandering.

Mijn specialisme

Gespecialiseerd in? In de mens zou ik willen zeggen. In de kracht van (men)taal in de vorm van communicatie, zelfspraak, gedragsuitingen. Ik heb de mens en haar gedrag (communicatie) uitvoerig bestudeerd en o.a. studies gevolgd in communicatie, sociale psychologie en gedragskunde. Ik heb door anderen ontwikkelde coachtechnieken en trainingsmodellen toegepast en op werkzaamheid getoetst. Ik ging me verdiepen in energetisch coachen en systemisch werk, en studeerde af als Master in Neuro Linguistisch Programmeren. Na jaren in het communicatie vak werkzaam te zijn geweest, ben ik zelf uiteindelijk tegen de kracht van taal opgelopen en heb ik dankzij (jawel, het was een cadeau achteraf bezien) een zware burn-out mijn leefwijze en koers aangepast op dat wat mij raakt, dient en bezighoudt. Het hoge uitvalpercentage onder werknemers, en zelfs young professionals, door stress, burn-out en hoge werkdruk baart mij zorgen en is de reden waarom ik mij nu inzet als Integraal Leefstijl & Vitaliteitscoach (ik noem het ook wel eens gekscherend Lifestyle Engineer) en trainer.

Mijn missie is om bedrijven te transformeren naar vitale organisaties met een laag ziekteverzuim en gelukkige werknemers die lekker in hun vel en op hun plek zitten: vitaliteit in lijf en bedrijf! Verbindend, proactief en authentiek zijn de woorden die mij het beste typeren.

Mijn werkwijze

Steeds meer organisaties en meer specifiek HR-professionals zien in, dat goede coaching essentieel is voor het vitaal houden van het menselijke kapitaal van de organisatie. In iedere laag van het bedrijf is coaching en begeleiding zinvol om in te zetten, wanneer een medewerker problemen ervaart op werk of privévlak. Aristoteles leerde ons al, dat de mens slechts in staat is tot drie dingen: DENKEN | VOELEN | DOEN.

Onze gedachten en gevoelens komen voort uit ons wereldbeeld; dat wat we gedurende ons leven geleerd en onthouden hebben over onszelf en de wereld om ons heen. Ons wereldbeeld bepaalt snel en doeltreffend onze reactie in nagenoeg iedere situatie. Het bepaalt de eerste indruk die we van mensen hebben, hoe we ons tot anderen verhouden en wat we prettig en onprettig vinden.

Coaching vindt plaats op ongewenst gedrag; hetgeen te allen tijde een patroon is. Goede coaching is niet het wegnemen van een probleem voor een coachee. Het gaat om het ontdekken van nieuwe inzichten en patronen, waardoor de bestaande, ongewenste situatie zich in de toekomst niet zal herhalen. Dit alles laten we ontstaan aan de hand van het integrale MARK-balansmodel volgens welke ik werk.

De blog-artikelen van Debby