Onze tips voor inspirerende films

Iedereen heeft favoriete films. Zo ook wij. Op deze pagina hebben we de films weergegeven waardoor we zijn geraakt en welke wij aanraden voor thema’s als teamontwikkeling, persoonlijke groei en doorzettingskracht. Deze lijst is niet bedoeld als een uitputtende lijst maar is puur ter inspiratie. En, heb je zelf een film gezien die je graag onder onze aandacht wilt brengen… graag! Neem dan contact met ons op door middel van het online formulier op onze contactpagina.

As it is in heaven

Team- en persoonlijke ontwikkeling. Een film die prachtig verbeeld hoe synergie tussen mensen ontstaat. Ontroerende film die veel verschillende karakters van mensen laat zien, elk karakter met z’n unieke kwaliteit. Gaandeweg ontstaat verbinding in de groep en blijkt er iets heel moois te ontstaan. Lees meer over As it is in heaven.

Billy Elliot

Durf je dromen te volgen. Aangrijpend en ontroerend verhaal over een jongen die in een macho omgeving ballet wil leren. Ondanks alles slaagt hij er in om zijn doel te bereiken. Onwaarschijnlijk mooi gespeeld door debutant Jamie Bell. Behoort absoluut tot het beste wat er ooit op filmgebied is gemaakt. Lees meer over Billy Elliot.

Precious

Iedereen is bijzonder en heeft talenten. De film vertelt het verhaal van een Afro-Amerikaans meisje die voor de 2e keer in verwachting is van haar vader en een moeder heeft die haar mishandelt. Als ze naar een alternatieve school overstapt leert ze zichzelf te respecteren. Ze neemt haar jonge leven in eigen hand. Lees meer over Precious.

What the bleep do we know!?

Een ontmoeting tussen wetenschap en spiritualiteit. De film zoekt de raakvlakken op van de zichtbare, waarneembare wereld en de mystieke, religieuze en filosofische inzichten die sinds vele duizenden jaren overal ter wereld zijn ontwikkeld. Onderbouwd met resultaten van geavanceerd onderzoek. Lees meer over What the bleep.

Hotel Rwanda

Over persoonlijke moed. Het indrukwekkende, waargebeurde verhaal van een gewone man die de moed, kracht en het vermogen had om zijn eigen leven op het spel te zetten om tal van onschuldige mensen te kunnen redden. Een film die je wakker schudt over wat voor ellende en tragiek zich afspelen in de wereld. Lees meer over Hotel Rwanda.