Boeken over teamontwikkeling & samenwerking

Welke boeken over teamontwikkeling helpen je om het maximale uit je team te halen? Om resultaten, sfeer en samenwerking te verbeteren? Dit zijn onze boekentips!

Niemand is belangrijker dan het team

Brigade-generaal Otto Van Wiggen schetst een verhelderend beeld van waar het in de huidige leiderschapscultuur vaak aan schort en waarom groepsbelang moet prevaleren boven het persoonlijk belang. Goed leiderschap valt of staat met integriteit en de bereidheid het eigen belang ondergeschikt te maken aan het teambelang. Lees meer over Niemand is belangrijker dan het team (linkt naar bol.com).

De 5 frustraties van teamwerk

Een krachtige boodschap voor iedereen die in of met teams werkt. Ongeacht op welk niveau je werkt, dit boek is een absolute aanrader. Mag niet in de boekenkast van een professionele teamleider ontbreken. Het verliest niet aan actualiteitswaarde en raakt de kern van succesvol samenwerken. Lees meer over: De 5 frustraties van teamwerk (linkt naar bol.com).

Het talentalfabet

Hoe maak je echt gebruik van aanwezig talent? Is het echt zo moeilijk om op een profijtelijke manier met talenten om te gaan? Dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, leert dit boek u. Elk hoofdstuk zet u aan om over talent na te denken: hoe herkent u het, wat kunt u ermee, wat levert het op. Lees meer over: Het talentalfabet

Het geheim van teams

Onder welke condities kan succesvol worden gewerkt met teams? Teams waarbij niet de begrippen teamwork of teambuilding van toepassing zijn. In grote lijnen wordt inzicht gegeven in de methoden, hoe een team te worden en hoe het bestaande potentieel te benutten. Prima inleiding op dit thema. Lees meer over Het geheim van teams (linkt naar bol.com).

Anatomie van de vrede

Een fascinerend en praktisch boek over toeval en geluk. Hoe omgaan met conflicten? Het boek is geschreven vanuit de visie dat conflicten vaak voortkomen uit een gebrek aan zelfwaardering. En dat de oplossing van een conflict begint met het vermogen om je eigen referentiekaders los te laten en een open dialoog aan te gaan met de ander. Lees meer over Anatomie van de vrede (linkt naar bol.com).

Waarom teams niet werken

Een uitdagend betoog over het functioneren van teams. Het leuke van het boek is dat het geen vrolijke peptalk of een blauwdruk is van hoe het wel moet. Wel biedt het een realistische kijk op teams, met aandacht voor teamintelligentie, de emotionele kanten en de benodigde vaardigheden. Lees meer over Waarom teams niet werken (linkt naar bol.com).

Het ABC van psychische problemen op het werk

Een op de drie werknemers heeft psychische problemen op het werk. Het boek laat de achtergronden van werkgerelateerde psychische problemen zien en geeft tevens een leidraad voor ziektepreventie, klachtenvermindering en reïntegratie. Een must voor leidinggevenden. Lees meer over Het ABC van psychische problemen (linkt naar bol.com).

Teamleiderschap

Inleiding op teamontwikkeling. Je hebt tal van vaardigheden nodig om van een team een echt team te smeden, zoals loslaten, vertrouwen op taakvolwassenheid van het team, maar ook zaken als coachen en conflictbeheersing horen daarbij. Durf daarbij kritisch naar jezelf te kijken en vraag feedback. Lees meer over Teamleiderschap (linkt naar bol.com).

Cruciale dialogen

Hoe voer je een succesvolle cruciale dialoog? Hoe vermijd je dat een dialoog tot een monoloog, een debat, een discussie of een plat gesprek verwordt? Hoe verkrijg je van iedereen het nodige engagement om problemen op te lossen? Hoe hef je barrières op die verandering in de weg staan? Hoe zet je creativiteit in daadwerkelijke innovatie om? Lees meer over Cruciale dialogen (linkt naar bol.com).

Excellent onderhandelen

Al ruim 20 jaar hét standaardwerk op het gebied van principieel onderhandelen. Over het zoeken naar gezamenlijke en strijdige belangen en deze omzetten in een ‘win-win situatie’. Door het scheiden van de mensen en het probleem krijgen emoties en machtsvertoon niet de overhand. Lees meer over Excellent onderhandelen (linkt naar bol.com).

De snelheid van vertrouwen

De succesfactor in elke (zakelijke) relatie. Vertrouwen is voor velen nog ontastbaar, soft en een sociale waarde. Volgens Covey Jr is vertrouwen een keihard economisch meetbaar management instrument. Hij legt uit waarom vertrouwen de kritische succesfactor is van de nieuwe economie. Lees meer over De snelheid van vertrouwen (linkt naar bol.com).

Ik ben oké, jij bent een sukkel

Goede relaties maken ons vrolijk en gelukkig. Heb je ook een betweterige schoonzus, bemoeizuchtige baas of onhandelbaar kind? Stop ze te veranderen. Ze zijn wie ze zijn. En dat zal altijd zo blijven. Is dat erg? Nee. Denk het om. Ze zijn je goudmijn, je kunt veel van ze leren. Lees meer over Ik ben oké, jij bent een sukkel! (linkt naar bol.com).

De zeven pijlers van een goede relatie

Basisboek voor relaties. Het boek geeft houvast aan mensen die zijn vastgelopen in hun relatie, dat doordringt tot de elementaire gedragspatronen, essentiële omgangsvormen en je bewust maakt van je kennis over je partner. Goed toepasbaar. Je kunt er gelijk mee aan de slag. Lees meer over De zeven pijlers van een goede relatie (linkt naar bol.com).

Inspiratie

 

“De grote vraag luidt of je met je hele hart ‘ja’ durft te zeggen tegen jouw avontuur.”

– Joseph Campbell

Over COURIUS

Wij zijn specialisten in de menskant van veranderen. We helpen mensen, teams en organisaties om hun potentieel te realiseren en resultaten te boeken. Dat doen we onder andere met business coaching, teamontwikkeling, organisatieontwikkeling en leiderschapsontwikkeling.

online masterclass succesvol team