De weg naar groei en resultaat

Met een coach die zelf jarenlang leiding heeft gegeven en weet wat er speelt

Een topsporter zonder coach is ondenkbaar. En hoe beter een sporter wordt, des te groter zijn begeleidingsteam. Waarom zou dat voor jou anders zijn? Wij ondersteunen je om nog betere businessresultaten te bereiken!

Business Coaching / Winnaar

Eerlijk en onafhankelijk

We houden je een spiegel voor. Soms wat direct, altijd 100% vertrouwelijk

Focus op perspectief

Je doelen bereiken: waar moet je mee doorgaan, mee beginnen en mee stoppen?

Echt ervaren coaches

Met een coach die qua achtergrond en werkwijze bij jou past

Het oude loslaten zodat je kunt groeien

Je wilt je verder ontwikkelen in je leiderschap en samen met je team betere resultaten behalen. Dat vraagt reflectie op wie je bent, als mens en als leidinggevende. Wat werkt wel, en wat niet? Wat zijn je blinde vlekken en verbeterpunten, wat is je denkpatroon, hoe flexibel ben je in je werk- en communicatiestijl?

Wil je antwoorden op deze vragen en meer? Werk dan samen met een van onze ervaren business en leiderschapscoaches: je voert eerlijke gesprekken over wat goed gaat en wat minder. En hoe daarmee om te gaan. Onze coaches stellen onbevangen vragen en brengen je op een idee dat niemand binnen je eigen organisatie je had kunnen geven.

“It’s like joining the maffia: once you’re in, you never get out, you know too much!” legde mijn coach in een van onze eerste gesprekken mij uit over persoonlijke leiderschap. En ja: in het coachingstraject heb ik weer ervaren dat als je eenmaal bepaalde (niet effectieve) patronen van jezelf herkent het haast onmogelijk is om daar niets mee te doen. Mijn coach heeft me door inzicht te geven in patronen, maar vooral ook door mij uit te dagen daadwerkelijk actie te ondernemen, geholpen mijn persoonlijk leiderschap in een enorme stroomversnelling te brengen. Voor mij werkte het daarbij heel goed om zelf te ervaren dat het mogelijk is om ‘af te stappen’ van je patronen en dat dit juist heel succesvol bleek te zijn voor mijn groei!

Yvet Beckers
Managing Consultant, Capgemini Consulting

Inhoud leiderschapscoaching

Dit is wat je mag verwachten van leiderschapscoaching bij COURIUS:

Intakegesprek

We spreken je vraag door en koppelen je aan een van onze ervaren business coaches die goed bij jou en je thema past.

Eerste gesprek

Je hebt direct een volwaardig coachgesprek met de coach. Je ervaart of zijn/haar stijl past bij jou en of je inhoudelijk wordt uitgedaagd. En of het gesprek leidt tot nieuwe inzichten. Ook wordt de coachvraag aangescherpt.

Dit gesprek is op basis van ‘no cure, no pay’. Wil je na het gesprek niet verder met de coaching dan zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Gaan jullie wel verder dan is dit het eerste betaalde gesprek.

Optioneel: gesprek met je manager

Als jij of je manager graag een 3-gesprek inplant om de coachvraag aan te scherpen, dan is dat uiteraard mogelijk.

Persoonlijkheidstest

Als uit het gesprek blijkt dat vanwege de coachvraag en jouw ontwikkeling het zinvol is om een persoonlijkheidstest in te zetten dan wordt dat voorgesteld. Jij bepaalt of je dat wel of niet wil.

Vervolggesprekken

Samen met je coach spreek je af hoe vaak jullie elkaar zien en spreken (online of face-to-face) en hoe lang de gesprekken zijn. Tussendoor ga je aan de slag met de gemaakte afspraken.

Afronding

Je kijkt terug op het coachtraject en de gestelde doelen. Eventueel doen we dat samen met jouw manager.

Resultaten leiderschapscoaching

  • Persoonlijke groei. Inzicht in wie je bent als leider én als mens. En waarom je doet zoals je doet. Dan heb je de keuze om je anders te gaan gedragen.
  • Nieuwe perspectieven. ‘What got you here, won’t get you there’. Dat betekent oude strategieën en zekerheden durven loslaten. Ben je er klaar voor?
  • Wat wil je bereiken voor jezelf en met je team? Waar moet je dan mee doorgaan, mee stoppen en mee starten om deze doelen te bereiken?
  • Eerlijke feedback. We zeggen wat we zien, denken en voelen. De voorgehouden spiegel is de basis voor je groei als leider en als mens.

Verder mag je op het volgende rekenen:

  • Onafhankelijk en 100% vertrouwelijk. Sommige inhoudelijke thema’s kun je, of wil je niet bespreken met iemand van binnen de eigen organisatie.
  • Advies/mentor. Onze coaches hebben allen stevige ervaring als leidinggevende. En zullen hun inzichten met jou delen waar nodig of noodzakelijk.

“De adviseur van COURIUS heeft mij terzijde gestaan in de uitbouw van mijn functie. Hij vraagt scherp en grondig door en laat zeer consequent, integer en subtiel de actie en de verantwoordelijkheid bij mij als geadviseerde. Verder heeft hij als projectleider de centrale Personele Website van de Belastingdienst verder door ontwikkeld en de voorbereidingen getroffen voor de koppeling met de Rijksbrede HRM site. In dit traject heeft hij aan de ene kant de techniek en de voortgang bewaakt, en aan de andere kant heeft hij goed ingespeeld op de diverse krachtenvelden en belangen”.

Martin Knibbe
Ontwerp en ontwikkeling Personeel en Organisatie, Belastingdienst / Centrum voor Kennis en Communicatie

Onze aanpak

Ieder van onze ervaren business coaches heeft zijn eigen achtergrond, coachaanpak en unieke stijl. En toch maken ze allemaal gebruik van hetzelfde onderliggende framework (de ijsbergmethode, zie onderstaande afbeelding). We lichten het graag toe.

ijsbergmethode bij leiderschapscoaching

Deze opdrachtgevers gingen je voor

We werken voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van gevestigde namen tot minder bekende bedrijven. Van individuele trajecten voor ondernemers, directeuren en managers tot langdurige trajecten voor groepen bij internationale corporates.

Ons team

Onze leiderschapscoaches beschikken zelf over ruime managementervaring en werken daarnaast al jaren als coach. Door die combinatie begrijpen ze waar je tegenaan loopt, kunnen ze 100% inzoomen op jouw vraag en helpen ze je om de gewenste stappen te zetten.

Tijdens de intake kunnen op basis van jouw vragen en wensen goed inschatten welke coach met welke achtergrond, specialisatie en werkwijze het best aansluit.

Wil je stappen maken in jouw ontwikkeling?

 

Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem direct contact op voor een vrijblijvend gesprek over hoe een coachingtraject er voor jou uitziet.

[contact-form-7 id=”731″]