Onze visie op business coaching

Zonder voortdurende groei en vooruitgang hebben woorden als
verbetering, prestaties en succes geen enkele betekenis.
Benjamin Franklin

Onze visie op Business Coaching

Een topsporter zonder coach is ondenkbaar. En hoe beter een sporter wordt, des te groter zijn begeleidingsteam. Waarom zou dat voor jou anders zijn? Wij ondersteunen je om nog betere business resultaten te bereiken!

Inleiding

Je wilt je verder ontwikkelen in je leiderschap en samen met je team en organisatie betere resultaten behalen. Dat vraagt reflectie op wie je bent, als mens en als leidinggevende. Wat werkt wel, en wat niet? Wat zijn je blinde vlekken en verbeterpunten, wat is je denkpatroon, hoe flexibel ben je in je werk- en communicatiestijl? Et cetera. Wil je antwoorden op deze vragen en meer? Werk dan samen met een van onze ervaren business coaches: je voert eerlijke gesprekken over wat goed gaat en wat minder. En hoe daarmee om te gaan. Onze coaches stellen onbevangen vragen en brengen je op een idee dat niemand binnen je eigen organisatie je had kunnen geven.

Waarom Business Coaching?

Er zijn vele goede redenen waarom klanten met een ervaren Business coach van COURIUS werken. Enkele van de meeste voorkomende redenen zijn:

 • Persoonlijke groei.
  Inzicht in wie je bent als leider en als mens. En waarom je doet zoals je doet. Dan heb je de keuze om je anders te gaan gedragen.
 • Nieuwe perspectieven.
  What got you here, won’t get you there’. Dat betekent oude strategieën en zekerheden durven loslaten. Ben je er klaar voor?
 • Focus.
  Wat wil je bereiken voor jezelf en met je team? Waar moet je dan mee doorgaan, mee stoppen en mee starten om deze doelen te bereiken?
 • Eerlijke feedback.
  We zeggen wat we zien, denken en voelen. De voorgehouden spiegel is de basis voor je groei als leider en als mens.
 • Onafhankelijk en 100% vertrouwelijk.
  Sommige inhoudelijke thema’s kun je, of wil je niet bespreken met iemand van binnen je eigen team of de eigen organisatie.
 • Advies/mentor. Onze coaches hebben allen stevige ervaring als leidinggevende. En zullen hun inzichten met jou delen waar nodig of noodzakelijk.

Zo ziet Business Coaching eruit.

Dit is wat je daarbij kunt verwachten:

 • Intakegesprek.
  We spreken je vraag door en koppelen je aan een van onze ervaren business coaches die goed bij jou en je thema past.
 • Eerste gesprek.
  Je hebt direct een volwaardig coachgesprek met de coach. Je ervaart of zijn/haar stijl past bij jou en of je inhoudelijk wordt uitgedaagd. En of het gesprek leidt tot nieuwe inzichten. Ook wordt de coachvraag aangescherpt. Dit gesprek is op basis van ‘no cure, no pay’. Wil je na het gesprek niet verder met de coaching dan zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Gaan jullie wel verder dan is dit het eerste betaalde gesprek.
 • Gesprek met manager.
  In principe plannen we bij de start altijd een 3-gesprek in met je manager om de coachvraag aan te scherpen. Is er een duidelijke reden om dat niet te doen, dan is dat uiteraard mogelijk.
 • Instrument.
  Als uit het eerste gesprek blijkt dat het zinvol is om een ontwikkelinstrument in te zetten dan wordt dat voorgesteld. Jij bepaalt of je dat wel of niet wil.
 • 360 gesprekken. Voor sommige coachvragen kan het van belang zijn dat we zes 360 gesprekken uitvoeren met mensen uit je werkomgeving. Hoe zien ze jou en wat is je ontwikkelvraag volgens hen (en waarom)? De gesprekken duren 20 minuten en jij bepaalt met wie.
 • Vervolggesprekken.
  Samen met je coach spreek je af hoe vaak jullie elkaar zien en spreken (online en/of face-to-face) en hoe lang jullie gesprekken zijn. Tussendoor ga je aan de slag met de gemaakte afspraken.
 • Afronding.
  Je kijkt met je Business Coach terug op het coachtraject, de gestelde doelen en de behaalde resultaten. Eerst samen met je coach, daarna ook met je manager in een 3-gesprek. En ook nu geldt weer, tenzij je een persoonlijke reden hebt om dat niet te willen.

Onze aanpak

Ieder van onze ervaren business coaches heeft zijn eigen achtergrond, coachaanpak en unieke stijl. En toch maken ze allemaal gebruik van hetzelfde onderliggende model voor coaching (ijsbergmethode, zie onderstaand). We lichten het graag toe.

ijsbergmethode bij leiderschapscoaching

Wil je de inhoud van deze pagina bewaren?

Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem direct contact op voor een vrijblijvend gesprek over hoe een leiderschap ontwikkeltraject er voor jouw organisatie uitziet:

info@courius.com of 085 – 5007600

Van deze klanten krijgen we nog steeds kerstkaartjes.

 

Wij zijn trots op ons klantportfolio en weten ons verbonden met grote, internationale merken maar zeker ook met klanten die minder bekend maar net zo ambitieus en uitdagend zijn.