Team development program for a high-performing team

High-performing teams hebben focus op business resultaat én op krachtige verbindingen. Krachtige verbindingen zijn namelijk dé sleutel tot het behalen van nog betere resultaten.

Echte verandering

Alleen echte verandering leidt tot het gewenste business resultaat

Zeer ervaren teamcoaches

Jarenlange ervaring in uiteenlopende managementfuncties

Bewezen methodieken

Zorgvuldig en onderbouwd proces zorgt voor borging en resultaat

Van symptoombestrijding naar business resultaat

 

Verwacht je van je team dat het tot de high-performing teams behoort en blijft behoren? Wil je af van symptoombestrijding en de manier van samenwerken wezenlijk transformeren? In een teamontwikkelingstraject gaan wij naar de kern van de vraag en transformeren we de manier van samenwerken. De praktijk wijst uit dat dát de enige manier is om business resultaten daadwerkelijk en duurzaam te verbeteren.

Dat doen we met wetenschappelijk onderbouwde methodieken, overzichtelijke stappen en recht-voor-zijn-raap teamcoaches met jarenlange praktijkervaring.

Het teamcoaching traject heeft het Innovatie team van Cloetta-Sneek enorm op weg geholpen zich verder te ontwikkelen tot een high-performing team. Door gericht te werken aan een meer open teamcultuur waarin bijvoorbeeld feedback geven normaal is, en door de juiste balans tussen positiviteit en productiviteit in het samenwerken te realiseren, heeft het team zich zichtbaar versterkt.

André van der Schaaf
Manager Innovation Category Centre, Cloetta

De inhoud van een teamontwikkelingstraject

 

Waar moeten jullie mee doorgaan, waar moeten jullie mee stoppen en waar moeten jullie mee starten om als team door te ontwikkelen tot een high-performing team met aandacht voor verbinding én business resultaat? Samen werken we naar de antwoorden toe. Wij zijn daarbij onafhankelijk, eerlijk, recht door zee en altijd resultaatgericht. Dit is wat je daarbij kunt verwachten:

Intake teamcoaching

Een intakegesprek om de thema’s te bespreken waar jullie aan willen werken. We spreken af hoe we meten dat de beoogde verbeteringen zijn bereikt.

0-meting team

Waar staan jullie nu als team? Voor deze 0-meting gebruiken we gevalideerde assessments waarmee we de krachten en ontwikkelpunten van het team inzichtelijk maken.

In een uitgebreide terugkoppeling bespreken we welke extra thema’s er zijn om aan te werken. En hoe we dat gaan aanpakken.

4 tot 8 teamsessies

Op basis van de intake en de 0-meting kiezen we in overleg voor 4 tot 8 teamsessies. Daarbij maken we aan het eind van elke sessie altijd afspraken over activiteiten die bijdragen aan het business resultaat en over activiteiten die de verbinding verstevigen. Dat doen we op groepsniveau en op individueel niveau.

Continu contact

Met korte, online contactmomenten zorgen we voor borging van afspraken en resultaten.

1-meting team

Waar staan jullie nu als team? In de terugkoppeling bespreken we de groei en toetsen we of de beoogde doelen zijn bereikt.

Individuele coaching

Naast interventies op teamniveau bieden we individuele coaching aan voor wie daar behoefte aan heeft of voor wie dat gewenst is.

Thema’s tijdens teamcoaching

 

Ook al is ieder team en ieder ontwikkelingstraject uniek, we hebben gemerkt dat er thema’s zijn die bij teamcoaching veelvuldig aan de orde komen. Denk daarbij aan:

 • Inzicht krijgen in je eigen en andermans werk- en communicatiestijlen, drijfveren en waarden. Inzicht leidt tot begrip, acceptatie en diepere verbindingen.
 • Reflecteren op functioneel en minder functioneel gedrag. Door patronen zichtbaar en bespreekbaar te maken creëer je de basis voor verbetering en groei.
 • Aanspreekbaar zijn op je eigen aandeel in de teamprestaties. En lukt het niet om je afspraken na te komen, zeg het dan zodra je weet dat je het niet gaat redden.
 • Committeren aan afspraken die binnen het team worden gemaakt. Door duidelijk te zijn en elkaar aan te spreken werkt iedereen gericht aan een eenduidig doel.
 • Gebruik maken van ieders kwaliteiten, talenten en intrinsieke drijfveren. Door bewust ja te zeggen tegen diversiteit wordt 1+1 daadwerkelijk 3.
 • Verantwoordelijkheid nemen voor de gezamenlijke belangen. Niet wachten tot de leidinggevende ingrijpt, maar naar voren stappen als het nodig of noodzakelijk is.
 • Effectief feedback geven en daar professioneel mee omgaan. Samen ontwikkelen en groeien, in het moment en op de werkvloer.
 • Lessen trekken uit moeilijke situaties of conflicten. Omdat dit soort situaties nu eenmaal voorkomen kun je ze beter in je voordeel laten werken.
 • Zelf initiatief nemen en nieuwe mogelijkheden aanboren. Want als je ergens in gelooft, moet je er voor durven gaan staan omdat dat leidt tot innovatie.

Marco heeft met zijn kennis en ervaring mijn managementteam ontwikkelingproces een enorme boost gegeven. Mede door zijn scherpte, 1 op 1 benadering (waar nodig), kritische houding en focus op het collectief. Marco is een professional, communiceert makkelijk, analyseert snel en maakt daarbij goede (proces) afspraken. Ik kan Marco van harte aanraden als je samen met je team een flinke sprong moet maken in (team) effectiviteit.

Danny Pieters
Algemeen directeur HIT Profit

Voor wie is een teamontwikkelingstraject geschikt?

 

Bedrijven doen een beroep op ons als teamprestaties stagneren of als de verhoudingen en sfeer binnen een team niet optimaal zijn. Of omdat het team op zich redelijk functioneert, maar geen high-performing team is.

Onderstaande thema’s en vragen komen daarbij veel voor:

 • Hoe vergroten we het vertrouwen en kameraadschap binnen ons team?
  Zodat jezelf uitspreken en elkaar aanspreken normaal is. Dat leidt tot persoonlijke groei en minder fouten.
 • Hoe kunnen we conflicten zien als een teken van betrokkenheid, innovatie en groei?
  Deze positieve insteek maakt een stuwmeer van energie vrij.
 • Hoe kunnen we de diversiteit in werk- en communicatiestijlen gebruiken om tot innovatieve oplossingen te komen? Zo blijven we nu en in de toekomst relevant.
 • Hoe transformeren we van een ik-team naar een wij-team?
  Hiermee garanderen we dat effectief en efficiënt wordt samengewerkt aan de gezamenlijke doelen.
 • Hoe gaan we als team om met de hoge werkdruk?
  Daarmee zorgen we dat niemand meer uitvalt en garanderen we onze resultaten, nu en in de toekomst.
 • Hoe creëren we een cultuur van continu leren en verbeteren?
  Daarmee bereiden we onze medewerkers en producten voor op de toekomst.
 • Hoe veranderen we de energie in ons team van een uitslaande brand naar olympisch vuur?
  Gericht sturen op energie maakt van ons team een high-performing team.

Herken je een of meer van deze thema’s? Dan kun je er zeker van zijn dat een teamontwikkelingstraject resultaten oplevert.

Deze opdrachtgevers gingen je voor

 

We werken voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van gevestigde namen tot minder bekende bedrijven. Wat ze gemeen hebben is de wens om van hun teams topteams te maken waar productiviteit én positiviteit hand in hand gaan.

Ons team

dr. Cees van der Zwan

 

Cees bekleedde diverse managementfuncties en gaf leiding aan grootschalige veranderprocessen bij verschillende organisaties. Daarnaast verrichtte hij als onderzoeker aan de VU wetenschappelijk onderzoek naar het beïnvloeden van energie binnen teams. In 2017 promoveerde hij op dit onderwerp.

Jaco van der Tang

 

Jaco is Managing Partner bij COURIUS en werkt als consultant, teamcoach en executive- en businesscoach. Jaco bekleedde ruim 20 jaar management- en directiefuncties bij topbedrijven als ArboNed, Achmea en ABN AMRO.

Leonie van der Zwan

 

Leonie is arbeids- en organisatiepsychologe met interesse in team- en organisatiedynamica. Ze studeerde cum laude af op cultuurverandering bij de politie. Energie vormt een leidraad in haar professionele leven en samen met Cees stond ze aan de wieg van het TeamEnergie© model.

Marco Buschman

 

Marco is Managing partner bij COURIUS, leiderschapsexpert, team- en executive coach, internationaal facilitator, spreker en auteur van de bestseller Verbindend Vermogen. Als Master Certified Coach en Certified Team Performance Coach is hij internationaal gecertificeerd.

Onze aanpak

 

Wetenschappelijk onderzoek bij 250 teams wijst uit dat veel problemen in teams te maken hebben met onvoldoende of de verkeerde energie in teams. Teamenergie blijkt daarbij een krachtige voorspeller van teamprestaties. Dit onderzoek is vervolgens gebruikt om een onderbouwde en gevalideerde methode te ontwikkelen, waarmee we de energie binnen een team gebruiken, sturen en versterken. Dit framework is de sleutel tot betere teamprestaties én sfeer.

Werk maken van een high-performing team?

 

Een team waarin iedereen on board is met de doelstellingen, waar men zich vrij voelt en elkaar respecteert, waar samen successen worden gevierd? Aarzel niet en neem contact op.

Ik ga akkoord met de aanmeldingsvoorwarden(Required)