Teamscan

Ieder team ervaart druk om te presteren, te organiseren of te reorganiseren. En dat allemaal in een razend tempo. Met het Team Diagnostic™ Assessment ontdek je of je als team op koers ligt. Deze teamscan is een geavanceerd instrument, gebaseerd op een bewezen model dat kijkt naar alle kenmerken die nodig zijn voor goed presterende, duurzame en geïnspireerde teams.

Prestaties van het team

Ligt je team op koers om de doelen echt te halen?

Sfeer en relaties in het team

Hoe functioneert je team als system?

Online assessment

Teamleden vullen vragen individuel en enoniem in

Meetbare uitkomsten teamscan

Het Team Diagnostic™ Assessment maakt een foto van hoe het team als geheel ervoor staat. Daartoe zijn de vragen geschreven vanuit het team perspectief. Bijvoorbeeld: ‘Voor dit team zijn duidelijke doelstellingen geformuleerd.’ Ieder teamlid vult daarbij individueel het assessment in waarbij anonimiteit is gewaarborgd.

Als alle teamleden het assessment hebben ingevuld, ontvang je een helder rapport. Het bevat een viertal niveaus die in steeds meer detail de krachten en ontwikkelpunten van het team inzichtelijk maken. Dit systeemgebaseerde beeld van het team geeft de teamleden en -manager meer dan alleen data. Het houdt het ze een spiegel voor ten aanzien van de teameffectiviteit. Het assessment is daarmee een krachtig begin van een ontwikkelpad voor het team.

Download hier het voorbeeldrapport Team Diagnostic Assessment (1.5MB).

Echt inzicht in de effectiviteit van je team?

De Team Leader View laat je zien hoe je team het doet op het gebied van rationele en emotionele kenmerken.

Hoe is de balans in jouw team? Laat je verrassen.
Krijg een gratis Team Leader View ter waarde van €450,-. Elke maand geven we er vijf gratis weg!

0-meting en follow-up

 

Het assessment geeft organisaties en teams de mogelijkheid om een 0-meting te verrichten. Zo ontdek je hoe het team ervoor staat ten aanzien van 14 essentiële teamfactoren. Deze teamfactoren zijn opgesplitst in 7 productiviteitsfactoren (de functionele kant) en 7 positiviteitsfactoren (de relationele kant). Na de 0-meting en het uitvoeren van een ontwikkelprogramma (met of zonder onze begeleiding) doe je een follow-up meting. Hiermee maak je de gerealiseerde verbeteringen zichtbaar en aantoonbaar.

Productiviteit

 

Teams bestaan om resultaten te bereiken. Productiviteitsfactoren helpen het team om resultaten te boeken, taken te volbrengen en om op koers te blijven om doelstellingen te halen. Het Team Diagnostic Model™ heeft daarbij zeven essentiële eigenschappen vastgesteld die nodig zijn voor teams om hoge prestaties neer te kunnen zetten.

Positiviteit

 

Bij positiviteitsfactoren gaat het om de onderlinge relaties tussen de teamleden en het karakter en de sfeer van het team als systeem. De zeven essentiële eigenschappen op gebied van positiviteit in het Team Diagnostic Model™ zijn ontleend aan een aantal onderzoeksbronnen, waaronder Emotionele Intelligentie, Positieve Psychologie en wetenschappelijk onderzoek naar succesvolle relaties.

Online assessment

 

De teamleden vullen het assessment individueel in, gemiddeld binnen 20 minuten. Er zijn 80 standaard vragen en 5 open vragen die je als team of organisatie zelf kunt formuleren. Bij het afnemen van de teamscan is anonimiteit gewaarborgd. Download het voorbeeldrapport Team Diagnostic Assessment (1.5MB).

Overige assessments

 

Naast de teamscan kunnen 2 aanvullende assessments worden geleverd.

  • Beeld van de teammanager. Naast de teamfoto kan ook een foto worden gemaakt hoe de teammanager tegen het team aankijkt ten aanzien van productiviteit en positiviteit. Deze 2 verschillende beelden kunnen worden gecombineerd waarmee waardevolle informatie ontstaat om het teamontwikkelingstraject op te starten of verder vorm te geven.
  • Beeld van de omgeving (360 graden feedback). Medewerkers en managers van buiten het team wordt gevraagd om hun mening te geven hoe het team functioneert ten aanzien van productiviteit en positiviteit. Er ontstaat een 360 graden foto van het team. Deze foto gecombineerd met de teamfoto geeft wederom veel waardevolle informatie voor de teamleden.

Ja, ik wil een gratis teamscan van COURIUS

Iedere maand bieden wij 5 teamscans kosteloos en zonder verdere verplichtingen aan. Maak daar gebruik van door onderstaand formulier in te vullen. Dat kost slechts een halve minuut!