Training week Become who you are

Word die je bent is een bijzondere trainingsweek voor eenieder die aan de slag wil gaan met zijn of haar thema’s, persoonlijke ontwikkeling en vraagstukken. De werkwijze laat zich niet in één term vatten. Bezinning, confrontatie, delen met anderen, ervaren, coaching, ademwerk en lichaamswerk zijn een aantal essentiële termen in onze aanpak. En hoewel wij de week begeleiden is de grondhouding: selfsupporting.

Voor wie is de trainingsweek bedoeld?

De focus ligt tijdens de week op ‘mens zijn’. Om nog meer vanuit je authentieke zelf te handelen. Bijgaand enkele voorbeelden van vragen waar onze deelnemers mee komen.

 • Wie ben ik? Wat wil ik? Waar sta ik?
 • Ik wil meer uit het leven halen.Wat is voor mij echt belangrijk?
 • Ik slaap slecht, en wil leren mijn energieniveau te verhogen.
 • Ik wil focus aanbrengen, wat is mijn missie in het leven.
 • Ik ben succesvol van buiten, maar mis de voldoening. En nu?
 • Ik wil (weer) vertrouwen op mijn onderbuik. Durf ik dat echt?
 • Ik wil meer grip op mijn werk/privé balans, mijn vrijheid ervaren.
 • Hoe sta ik in relatie met anderen? Hoe verbind ik me met anderen?
 • Ik wil mijn eigen kracht ervaren. Maar, wat is die kracht?
 • Ik wil knopen doorhakken, maar hoe doe ik dat?
 • Ik wil van werk veranderen. Wat is een passende carrièrestap?
 • Ik benader nu alles rationeel. Hoe kan ik ook mijn gevoel betrekken?

Authentiek zijn

Mensen zijn (in wie wij zijn of menen te zijn) onlosmakelijk verbonden met ervaringen, belevingen, gevoelens, leefplek, gewoonten, opvattingen, persoonlijke en familiaire geschiedenis, verwachtingen, desillusies, dromen en goede bedoelingen. In dit geheel bevindt zich een persoonskern die meebepaalt hoe wij tot een authentiek en invoelend, een onafhankelijk en meelevend iemand worden – jij dus. Deze persoonskern is tevens een wezenlijk onderdeel van je bestaansgrond.

De persoonskern kan door levensgebeurtenissen en/of omgevingsinvloeden minder actief worden of geworden zijn en zal dan weinig authentieke uitstraling hebben. Dan word je slechts ten dele die je bent. Dan voel en gedraag jij je zo, en dan word jij zo gezien en beleefd. Maar dat is een aangeleerde jij, dat is niet jouw authentieke jij. Een ontmoeting (ook: ont-moeting) of hernieuwde kennismaking met jezelf kan de opstap zijn om het ‘word die je bent’ (weer) op te pakken.

De opzet

Dit unieke concept om te werken aan persoonlijke ontwikkeling, thema’s en vraagstukken is opgezet, uitgewerkt en wordt met de deelnemers uitgevoerd vanuit de grondhouding: selfsupporting. Selfsupporting wat betreft programma, dagindeling en maaltijdbereiding. Typerend voor de week is de ‘ontspannen diepgang’. Ontspannen door de ruimte voor speelsheid, plezier, relativeren, samen zijn en lachen. Diepgang door verwerken, confrontatie, zingeving, persoonlijk, verdriet, boosheid en zoeken. Ook is er veel aandacht voor beweging, uitgewerkt in diverse bodyways zoals stevig lichaamswerk en ademwerk.

Tijdens deze week worden met elkaar vegetarische maaltijden bereid en zijn de bijeenkomsten in de binnen- en in de buitenlucht en worden er geen alcoholische dranken geschonken. Wil je gedurende de week even of voor een tijdje alleen of in de natuur zijn, daar is natuurlijk gewoon ruimte voor.

Meer informatie nodig? Neem contact op!

Bel ons voor het maken van een vrijblijvende afspraak om meer inzicht te krijgen wat de ‘word die je bent’ week voor jou kan betekenen. Of kijk verder op de website word die je bent of gebruik het contactformulier en wij nemen contact met je op.

Website Word die je bent     Contact opnemen