Word die je bent… of speel je liever een rol?

De term ‘word die je bent’ verwijst naar de ontwikkeling om meer bij je persoonskern te komen en vanuit daar authentiek, krachtig en met veel plezier te kunnen handelen; zowel binnen je werk als privé. Dat ‘jezelf worden’ is een levenslang leerproces: boeiend, uitdagend én effectief. Daarin kunnen mooie momenten en krachtige periodes optreden. Dan voel en weet je dat jij jezelf bent. Dat doet goed, maakt sterk en geeft energie om voort te gaan met te worden die je bent!

Je persoonskern

Wij zijn (in wie wij zijn of menen te zijn) onlosmakelijk verbonden met onze dromen, (werk)ervaringen, belevingen, gevoelens, leefplek, gewoonten, opvattingen, persoonlijke en familiaire geschiedenis, verwachtingen, desillusies en goede bedoelingen. In dit geheel bevindt zich een persoonskern die meebepaalt hoe wij tot een authentiek en invoelend, een onafhankelijk en meelevend iemand worden – jij dus. Deze persoonskern is tevens een wezenlijk onderdeel van je bestaansgrond.

Authentiek zijn

Je persoonskern kan door levensgebeurtenissen en/of omgevingsinvloeden minder actief worden en zal dan weinig authentieke uitstraling bewerkstelligen. Dan word je slechts ten dele die je bent. Dan voel en gedraag jij je zo, en dan word jij zo gezien en beleefd. Maar dat is een aangeleerde jij, dat is niet jouw authentieke jij. Dan is het tijd voor een ontmoeting of hernieuwde kennismaking met jezelf.

Het woord introspectie heeft een nieuwe betekenis gekregen, en nog steeds verbaast het me hoe een analyse tegelijkertijd zo opbouwend kan zijn. Een eye-opener! (Ineke Verkaaik)

Herken je deze thema’s binnen je leven?

 • Ik ben in mijn werk succesvol maar mis het gevoel van voldoening. En nu?
 • Ik benader alles rationeel. Hoe kan ik ook mijn gevoel betrekken?
 • Ik wil meer uit het leven halen. Wat is voor mij echt belangrijk?
 • Ik slaap slecht. Hoe kan ik mijn energieniveau verhogen?
 • Ik wil mezelf kennen. Wie ben ik, wat wil ik en waar sta ik voor?
 • Ik wil van werk veranderen. Wat is een passende carrièrestap?
 • Ik wil mijn vrijheid ervaren. Heb ik het lef om los te laten?
 • Ik wil focus aanbrengen. Wat is mijn doel in het leven?
 • Ik wil (weer) vertrouwen op mijn intuïtie. Durf ik dat echt?
 • Ik wil grip op mijn werk/privé balans. Welke keuzen ga ik maken?
 • Ik wil meer in relatie staan met anderen. Hoe verbind ik me echt?
 • Ik wil mijn eigen kracht ervaren. Kan dat zonder anderen tekort te doen?

Nieuwe inzichten en echte verandering

Herken jij een of meer van bovenstaande thema’s en ben je gemotiveerd om een echte verandering in gang te zetten? Neem dan deel aan de Word Die Je Bent training. Een training die voor de 14e keer wordt verzorgd, van maandagmiddag 19 november t/m vrijdaglunch 23 november. Een training die in vele opzichten bijzonder is in samenstelling en uitvoering. Iedere deelnemer (maximaal 12 mensen) komt met zijn/haar persoonlijk thema en werkt daar gedurende een volle week aan.

Mijn lijfspreuk was al tijden ‘the only person you need to be is yourself’. Maar pas tijdens deze week heb ik geleerd om ook naar mijn lijfspreuk te mógen leven. (Samantha Lemstra)

Niet zweverig, wel praktisch en uitdagend

De werkwijze laat zich niet in één term vatten. Bezinning, confrontatie, delen met anderen, ervaren, coaching, ademwerk en lichaamswerk zijn een aantal essentiële termen in de aanpak. Je gaat alleen aan de slag en in groepsverband. En wil je even niet meedoen, dan kan dat. Dit alles in een prachtige bosrijke omgeving waar je kunt wandelen, hardlopen of gewoon even niets hoeft te doen. Ook kun je 1-op-1 begeleid worden via ademhalings-, lichaamswerk of persoonlijke coaching, het is allemaal onderdeel van de week. De gehele week wordt er verder fantastisch gekookt en alle snacks zijn gezond.

 

Persoonlijke aandacht

Voor de week is in de buurt van Eindhoven een passende locatie gevonden met alle benodigde faciliteiten. Om de persoonlijke aandacht te garanderen is er plaats voor slechts 12 deelnemers.

Een mooie setting, een fijne groep en bekwame handen die eraan hebben bijgedragen om te ervaren hoe het voelt om los te laten, mentaal en fysiek. Daardoor ervaar ik nu (bijna) elke dag hoe het voelt daadwerkelijk eigenaar van mijn leven te zijn. Dat heb ik dus kunnen toelaten. Heel bijzonder! (Maartje van Kerckhoven)

Investering bedrijfsleven

De kosten voor de week zijn € 2.950,00 exclusief BTW, inclusief overnachtingen met ontbijt, uitgebreide lunches, snacks, gezonde diners, koffie, thee, frisdranken en vers fruit.

Investering ‘kleine’ zelfstandige

Wij willen deelname aan deze bijzondere week voor eenieder bereikbaar houden. Dit betekent dat de kosten voor de ‘kleine’ zelfstandigen € 1.750,00 exclusief BTW zijn. Inclusief overnachtingen met ontbijt, uitgebreide lunches, snacks, gezonde diners, koffie, thee, frisdranken en vers fruit.

Investering particulieren

Wij vinden het belangrijk dat deelname aan deze week voor echt iedereen in de maatschappij bereikbaar is. Dit betekent dat de kosten voor jou als particulier naar draagkracht en in overleg is. Bel ons om te overleggen wat dat in jouw situatie betekent.

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met Marco Buschman voor meer informatie. Marco is te bereiken via marco@courius.com of via 06-46716141.

0 antwoorden

Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn.Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*