Boeken over persoonlijke groei

De alchemist

Een klassieker. Een jonge schaapherder heeft één grote wens: de wereld bereizen tot in alle uithoeken om zo uit te vinden hoe deze in elkaar zit. Hij ontmoet de alchemist die de jongen adviseert : ‘Luister naar je hart. Dat kent alles, omdat het afkomstig is van de ziel van de wereld en daar ooit naar zal terugkeren. Lees meer over De alchemist.

De creatiespiraal

De natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid. Het boek maakt op een praktische wijze inzichtelijk hoe keuzes en resultaten tot stand komen. Daarbij zijn 12 stappen te onderscheiden. Je leert hoe je het creatieproces kunt sturen door het bewust beïnvloeden van je gedachten en gedragingen. Lees meer over De creatiespiraal.

Als ik het leven over mocht doen

Geniet van het leven, het is zo voorbij, inspirerend! In prachtige, onvergetelijke hoofdstukken beschrijft Bronnie Ware, werkzaam in de palliatieve zorg, de ongelooflijke visionaire helderheid van mensen aan het einde van hun levens, en hoe wij van hún wijsheid kunnen leren. Lees meer over Als ik het leven over mocht doen.

De maakbaarheid van geluk

Is het mogelijk gelukkiger te worden? Ja, geluk is maakbaar! In dit boek toont Sonja Lyubomirsky aan dat geluk bij de geboorte al voor 50% vastligt, voor 10% wordt bepaald door de omstandigheden (relatie, inkomen, gezondheid, woonomgeving) en voor 40% door doelbewuste acties. Lees meer over De maakbaarheid van het geluk.

De geluksfactor

Een fascinerend en praktisch boek over toeval en geluk. Sommige mensen lijken voor het geluk geboren: ze vinden de ideale partner, verwezenlijken hun diepste dromen en leiden een zinvol leven. En dat alles komt ze ook nog eens aanwaaien. Hoe doen ze dat? Is het geluk of is het hun levensinstelling? Lees meer over De geluksfactor.

Inspiratie

 

“Een uitbreiding van kennis komt voort uit het bewuste het onbewuste te maken.”

– Friedrich Nietzsches