Boeken over leiderschap

Echte leiders dienen

Leiderschap is enorm in beweging. Dat het anders moet dan in de 20ste eeuw zien de meeste mensen wel. Maar hoe anders en hoe doe je dat? Dienend-leiderschap wordt in dit kader steeds vaker genoemd. Wat is dienend-leiderschap? Welke effecten heeft het? Waarom is het een antwoord op de problemen waar we voor staan? Lees meer over Echte leiders dienen, verkrijgbaar via bol.com.

On becoming a leader

Klassieker: leiders worden niet geboren, maar ontwikkeld. Leiderschap gaat allereerst over de vraag: wie wil ik zijn als mens? Bennis stelt dat leiderschapsontwikkeling begint bij persoonlijke ontwikkeling. De vorming van je karakter, daar gaat het om. Zijn klassieker is in 2009 herzien en opnieuw uitgebracht. Lees meer over On becoming a leader, verkrijgbaar via bol.com.

Het Leiderschapsalfabet

Om over na te denken. In plaats van een theoretische verhandeling met pasklare oplossingen zet het boek met toegankelijke aanjagers de lezer aan tot reflectie op eigen ideeën. De 26 hoofdstukken benadrukken de grote diversiteit van het begrip leiderschap en laten zien dat het prototype leider niet bestaat. Lees meer over Het Leiderschapsalfabet, verkrijgbaar via bol.com.

Leidinggeven met open vizier

Leiderschap door zelfinzicht. Dit boek (vertaald in 22 talen) heeft al vele mensen en organisaties de ogen geopend voor een groot obstakel in communicatie en samenwerking. Dit obstakel, ‘The Box’, is de manier waarop we naar anderen kijken. We worden beperkt door onze vooroordelen. Lees meer over Leidinggeven met open vizier, verkrijgbaar via bol.com.

Inkoppers

Een fascinerend en praktisch boek over toeval en geluk. Voor wie geen managementboeken leest. Meer dan een miljoen Nederlanders geven leiding. De meesten van hen lezen nooit een managementboek: te saai, te dik, te theoretisch. Terwijl ze wel open staan voor persoonlijke ontwikkeling. Inkoppers is bedoeld voor deze categorie leidinggevenden. Lees meer over Inkoppers, verkrijgbaar via bol.com.

Over leiderschap

25 jaar kennis over leiderschap is nu verzameld in één baanbrekend boek! De vele inzichten, wijsheid en praktische technieken van Ken Blanchard zijn al lange tijd een inspiratiebron voor velen. Met dit boek presenteren hij en zijn collega’s een klassieker over leiderschap voor een nieuwe generatie. Lees meer over Over leiderschap, verkrijgbaar via bol.com.

Synchroniciteit

De innerlijke weg naar leiderschap. In het boek wordt beschreven dat door een fundamentele verandering van focus een nieuwe manier van leidinggeven kan ontstaan. Een vorm van leiderschap die niet gericht is op het verwerven van persoonlijke macht, roem en status, maar een vorm die het geheel dient. Lees meer over Synchroniciteit, verkrijgbaar via bol.com.

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

Dit boek behoeft nauwelijks nog introductie. Het vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen. Covey leert ons hoe we de kwaliteit van ons persoonlijk leven, diensten en organisaties kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben het leven en werken van velen ingrijpend veranderd. Lees meer over De 7 eigenschappen, verkrijgbaar via bol.com.

Leadership presence

Leer van inzichten uit de theaterwereld. Why is it when some actors take the stage they automatically command the attention of the audience? These people have a sense of presence. That ability to command respect is what this book is about. How does a leader create this sense of presence? Lees meer over Leadership Presence, verkrijgbaar via bol.com.

Inspiratie

“De basis van geluk is dankbaarheid.”

– Olaf Hoenson