10 tips voor een verschrikkelijk leven

Je moet toch een verschrikkelijk leven kunnen hebben? Ja natuurlijk. Er zijn letterlijk eindeloos veel manieren om je leven minder leuk te maken. Hieronder heb ik tien super effectieve manieren onder elkaar gezet die ik heb geleerd van mensen die op mijn pad zijn gekomen. Als je de tips toepast om een verschrikkelijk leven te maken, dan kun je al binnen enkele dagen veel resultaat boeken. Als je alle tips toepast dan zul je merken dat je leven ellendiger wordt dan het ooit geweest is. Ben je benieuwd? Laten we aan de slag gaan.

Tip 1: Leg de verantwoordelijkheid bij anderen

Ja, het is jouw leven. Maar waarom zou jij de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk? Je kunt je veel ellendiger voelen als je die verantwoordelijkheid wegwuift. Bijvoorbeeld:

 • In plaats van je geld te sparen koop je van je laatste centen de nieuwste iPhone. Vervolgens kom je in de problemen en wijs je naar de overheid.
 • In plaats van gezond te eten en voldoende te bewegen, stop je je lijf vol met snackvoedsel en word je boos op je dokter dat hij je niet beter kan maken. Vanwege de stress steek je een sigaretje op.
 • In plaats van aan jezelf te werken en meer in het moment te leren leven, blijf je eindeloos piekeren. En je beschuldigt de externe situaties van de stress die je voelt omdat je je gedachten niet kunt kalmeren.
 • Je kiest ervoor om je alleen tevreden te voelen als andere mensen zich op een bepaalde manier gedragen. Als je je vervolgens ongelukkig voelt, dan is dat duidelijk hun schuld.

Wil je weten hoe dit er in de praktijk uit ziet? Haal dan inspiratie uit de onderstaande video. Het is een praktisch voorbeeld van hoe je je het best kunt gedragen in het bijzijn van andere mensen.

Je verantwoordelijkheid wegwuiven is een geweldige manier om een verschrikkelijk leven te krijgen. Daarbij kost het relatief weinig moeite, wat het een prima eerste stap maakt.

Tip 2: Negeer de realiteit

Ja, je hoort van die verhalen over mensen die longkanker krijgen door te roken. Maar er zijn ook kettingrokers die 90 worden. Negeer de statistieken, en ga er simpelweg vanuit dat jij bij dat kleine groepje geluksvogels hoort.

En waarom zou je daar stoppen? Er zijn nog veel manieren om de realiteit te ontkennen. Bijvoorbeeld door obsessief het nieuws te volgen. Zo maak je je wereldbeeld lekker negatief, waardoor je angstig en wantrouwend wordt. Of door stug door te gaan met gedrag dat je keer op keer in de problemen brengt.

Gooi je belasting enveloppen bijvoorbeeld ongeopend bij het oud papier. Neem niet de moeite om al je schulden op een rijtje te zetten, of inzicht te krijgen in je uitgaven. Laat het niet tot je doordringen dat je altijd over jezelf praat en vrij egocentrisch bent in gesprekken.

Leef in je eigen droomwereld en ontdek hoe je leven supersnel ellendig wordt.

Tip 3: Zie het leven als vanzelfsprekend

Precies. Een boom is gewoon een boom, een vogel gewoon een vogel. Een zonsondergang is simpelweg een gasbol die verkleurt vanwege de samenstelling van onze atmosfeer. Waarom doen mensen zo bijzonder over die dingen?

Ze zijn er al lang, ze zijn gratis, ze zijn de moeite niet om aandacht aan te schenken. Verlies jezelf niet in verwondering, dankbaarheid en tevredenheid. Zie het leven als vanzelfsprekend. Inclusief de mensen in je leven. Op die manier voel je je al snel leeg en ontevreden, en maak je je leven een stuk vervelender.

Tip 4: Denk vooral aan wat er mis kan gaan

Veel dingen gaan mis, elke dag. En veel dingen kunnen mis gaan. Dat kun je negeren – en het risico lopen dat je je goed voelt. Of je kunt het verstandige doen, en continu denken aan hoe alles fout kan gaan.

 • Je partner kan vreemdgaan en je dumpen.
 • Je kind kan dood gereden worden.
 • Je kunt ongeneeslijk ziek worden.
 • Je huis kan in de fik vliegen.
 • Je kunt ontslagen worden.
 • Etc.

De lijst is eindeloos, en je kunt eindeloos rondrollen in de ellende als je wilt. En dat zou ik aanraden, want het maakt een verschrikkelijk leven; je leeft in een levende hel. Al snel besef je hoe kwetsbaar je leven is, en hoe weinig invloed je soms hebt. Een geweldige manier om elke dag angst en stress te ervaren.

Tip 5: Wees wantrouwend

Als vreemden vriendelijk tegen je zijn, ga er dan vanuit dat ze je proberen te beroven. Als mensen iets goeds doen voor de maatschappij, ga er dan vanuit dat ze het doen vanwege financieel gewin. Als vluchtelingen je land in komen, ga er dan vanuit dat het bewapende gelukzoekers zijn die je kinderen komen verkrachten en gebouwen komen opblazen.

Verlies je vertrouwen in de mensheid. Zeg dingen als: ”De wereld is beter af zonder mensen”. Wees bang, doe de deuren extra goed op slot, vertrouw niemand.

Al snel merk je hoe gespannen en bang je wordt. Je voelt je klein, kwetsbaar, eenzaam en angstig. Een perfecte manier om je ellendig te voelen. Je hebt nog nooit zo’n verschrikkelijk leven gehad!

Tip 6: Neem jezelf serieus

Vooral op feestjes, waar mensen graag plezier maken. Praat veel over jezelf, over je problemen, over hoe erg ze zijn. Voel jezelf superieur. Weet dat andere mensen minder zijn dan jij. En zeg dingen als ”weet je wel tegen wie je het hebt!?”

Lach niet teveel en stel je niet kwetsbaar op. Praat alleen over serieuze onderwerpen. Speel niet, want spelen is voor kinderen.

Een periode zonder spel, plezier en luchtigheid leidt al snel tot een verschrikkelijk gevoel van stress en angst. Geweldig voor als je je leven minder leuk wilt maken.

Tip 7: Neem problemen van anderen over

Wees op je hoede als je met mensen bent. Zodra je iemand hoort praten over een probleem, bijt je er dan meteen in vast. Misschien zie je mogelijkheden om je net zo rot te voelen als de ander. En wellicht kun je de problemen zelfs mee naar huis nemen.

Mogelijk kun je zelfs een paar nachten wakker liggen om te piekeren over problemen die niet de jouwe zijn. Als je zelf niet voldoende problemen kunt veroorzaken, ga dan altijd op zoek bij anderen.

Om je echt goed klote te voelen moet je problemen hebben om in te wentelen. En door ze bij anderen te zoeken vergroot je je mogelijkheden.

Tip 8: Veroorzaak nieuwe problemen

Precies. Negeer de realiteit (tip 2), en doe dingen die je leven op de lange termijn nog ellendiger maken.

 • Verwaarloos je sociale vaardigheden en laat je vriendschappen verwateren.
 • Als je zelfvertrouwen daalt, wentel dan in je onzekerheid. En probeer het verder te verlagen door geen grenzen te stellen en jezelf door anderen als voetveeg te laten gebruiken.
 • Rook, drink, gebruik drugs. Sport niet. Slik zware medicijnen tegen kleine pijntjes. Heb je migraine of rugpijn? Ga dan altijd direct voor de pijnstillers en kies nooit voor stretchen/yoga of een suikervrij eetpatroon. Structureel je problemen oplossen is niet de weg richting chronische ellende.
 • Eet vooral bewerkte voedingsmiddelen. Liefst veel bewerkt vlees, wit brood, zuivel en dingen uit de frituurpan. Vermijd groente. Zo vergroot je je kansen op vage klachten, en kun je sneller deelnemen aan een eindeloze medische molen. Bovendien heb je vervolgens veel mogelijkheden om op feestjes te klagen over de kwaliteit van de zorg.
 • Maak schulden. En blijf niet hangen in verwaarloosbare bedragen, ga echt voor schulden met impact – tienduizenden tot honderdduizenden euro’s. Besteed je geld aan producten die je status verhogen. Zoals een mooie auto, een groot huis en de nieuwste iPhone. Of aan producten die je oppeppen of verdoven. Zoals alcohol, drugs en uitgaan.
 • Deel al je status-verhogende aankopen op social media. Je status wordt pas hoger als anderen zien hoe rijk jij eruit ziet.
 • Als je niet lekker in je vel zit, doe dan niets. Je zit op de goede weg.

Er zijn talloze manieren om je leven nog minder leuk te maken. De suggesties hierboven zijn slechts een begin. Gebruik je creativiteit en leer van anderen, en leid een verschrikkelijk leven. En er zijn veel mensen die graag een verschrikkelijk leven hebben en er hard aan werken. Leer van deze mensen en verbeter je vaardigheden gaandeweg.

Tip 9: Trap jezelf continu onderuit

Wat je ook doet, weet dat je het niet goed genoeg doet. Niet alleen dat, besef ook dat je simpelweg niet goed genoeg bent.

 • Niet goed genoeg om van gehouden te worden.
 • Niet goed genoeg om succes te verdienen.
 • Niet goed genoeg om een fijn leven te hebben.

Koester deze overtuigingen. Voel je klein en waardeloos. Al snel zul je merken dat je nieuwe overtuigingen hun plek krijgen in je brein, en dat je ze echt gelooft. Je hebt je nog nooit zo naar gevoeld!

Tip 10: Veroordeel de mensen in je leven

Besef dat niemand goed genoeg is. Aan iedereen mankeert wel iets. Richt je uitsluitend op deze mankementen. Roddel negatief over je beste vrienden, beschouw ze als vanzelfsprekend en haal ze naar beneden waar je kunt.

Niet alleen zul jij je op die manier nog meer superieur voelen. Je vrienden zullen zich ook langzaam van je distantiëren. Ideaal, want zonder vrienden is je leven gegarandeerd een stuk ellendiger.

Ellende was nog nooit zo praktisch!

Jij bepaalt zelf hoe leuk of ellendig je je leven maakt. Het bovenstaande stappenplan helpt je je leven razendsnel in een neerwaartse spiraal te brengen. Voor je het weet zit je in een kliniek, in de schuldensanering, aan de anti-depressiva, bij een psychiater, zonder vrienden, in de stress, zonder zelfvertrouwen met een indrukwekkend scala aan vage chronische klachten.

Dit artikel is afkomstig van soChicken.nl

1 antwoord

Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn.Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*